Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pactul lui Iohannis a primit susţinerea PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Ludovic Orban

PNL va susţine obiectivele din Pactul pentru consolidarea parcursului european propus de preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat liderul liberalilor, Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.

Decizia a fost luată marţi, cu unanimitate de voturi, în Biroul Executiv al partidului.

Citește și: Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’

"Astăzi am decis prin vot unanim, în cadrul Biroului Executiv, susţinerea obiectivelor din Pactul pentru consolidarea parcursului european propus de preşedintele României. Facem apel către toate forţele politice democratice din România să înţeleagă voinţa exprimată de cetăţeni şi să se ralieze pactului propus de preşedintele României, care este unica formă prin care poate fi garantată transpunerea voinţei exprimate de cetăţeni în 26 mai", a declarat liderul PNL, la finalul Biroului Executiv.

Citește și: Pericol pentru Viorica Dăncilă! Unul dintre cei mai vechi lideri ai PSD vrea să preia hățurile

Preşedintele Klaus Iohannis a propus săptămâna trecută reprezentanţilor partidelor şi formaţiunilor parlamentare să semneze un acord naţional pentru România europeană.

Citește și: Eugen Teodorovici reacționează după publicarea unui document bombă: Nu există reduceri de personal. Avem bani suficienți

Şeful statului a arătat că acest acord politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României conţine, în esenţă, transpunerea în legislaţie a interdicţiei privind amnistia şi graţierea pentru fapte de corupţie şi a interdicţiei adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor, al organizării judiciare, corelată cu dreptul unor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe, dar şi transpunerea în legislaţie a măsurilor necesare asigurării integrităţii în funcţiile publice, revizuirea legilor Justiţiei, inclusiv a ordonanţelor de urgenţă care au fost modificate, în deplin şi strict acord cu avizele Comisiei de la Veneţia, consiliilor consultative ale judecătorilor şi procurorilor europeni, precum şi a rapoartelor Comisiei Europene şi GRECO, adoptarea modificărilor aduse Codului penal şi Codului de procedură penală numai cu respectarea deplină a recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.