Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pagube de peste 80 de milioane de lei produse de alunecările de teren şi inundaţii în 19 localităţi din judeţul Buzău

radiocluj.ro
alunecare de teren cluj

Pagubele produse de alunecările de teren şi inundaţii în luna martie, în 19 localităţi din judeţ, se ridică la peste 80 de milioane de lei, potrivit bilanţului prezentat luni, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, de prefectul Carmen Ichim.

Citeşte şi: Procurorii au dat LOVITURA într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciul se ridică la circa 3 MILIOANE de euro

Potrivit sursei citate, sunt izolate din punct de vedere al deplasării cu autoturismele peste 1.800 de persoane localităţile Lopătari, Odăile şi Tisău. De asemenea, sunt izolate peste 1.500 de persoane din satele Terca, Ploştina şi Luncile, comuna Lopătari, peste 200 de persoane din satele Gorâni, Valea Ştefanului şi Corneanu, comuna Odăile, şi câteva zeci de persoane din satul Valea Tisăului, comuna Tisău, scrie AGERPRES.

"Judeţul Buzău este unul dintre cele mai afectate judeţe din ţară, s-au produs mari alunecări de teren, au fost afectate drumuri, locuinţe, poduri şi podeţe în peste 19 localităţi", a declarat, la finalul şedinţei, Carmen Ichim.

Ea a mai afirmat că pagubele totale se ridică la peste 80 de milioane de lei, dintre care 51,101 milioane de lei din cauza alunecărilor de teren şi 29,192 milioane de lei din cauza inundaţiilor.

"În urma anchetelor sociale efectuate în week-end de AJPIS, 14 familii din localităţile Valea Salciei, Mânzăleşti, Chilii şi Berca vor primi ajutoare de urgenţă pentru refacerea caselor afectate de alunecările de teren", a mai spus prefectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.