Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pâinea românească, otravă curată. Cum te poate îmbolnăvi cel mai popular aliment

F. P.
Paine

Pe lângă faptul că îngraşă, pâinea noastră cea de toate zilele este şi foarte nesănătoasă. Pentru că nici un producător din România nu mai respectă reţeta tradiţională, iar ingredientele sunt de cea mai proastă calitate, pâinea poate provoca atât cancer de colon, cât şi afecţiuni cardiovasculare.

Din ce în ce mai des iese la iveală faptul că majoritatea produselor alimentare pe care le mâncăm sunt pline de conservanţi şi E-uri. Din păcate, nici măcar pâinea nu a scăpat. Potrivit unui studiu al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului, 96% din sortimentele de pâine de pe piaţă românească nu mai respectă, de mult, reţeta tradiţională de făină, apă, drojdie şi sare.

Se pare că problemele cele mai mari sunt la pâinea feliată. "Pâinea feliată este un produs care, în cele mai multe situaţii, nu mai are nimic din gustul şi savoarea pâinii tradiţionale. În compoziţia ei există ingrediente care au denaturat reţeta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, făina de fasole, făina de soia, fibrele de citrice etc., la care se adaugă aditivi alimentari din belşug", spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, potrivit libertatea.ro.

Specialiştii le recomandă consumatorilor să mănânce pâine neagră, pâine integrală şi pâine graham, realizate numai din cele 4 tipuri de ingrediente - făină neagră/făină integrală/ făină graham, apă, drojdie şi sare, deoarece numai aşa pot beneficia de substanţe minerale (calciu, fosfor şi fier), fibre şi vitamine. Totodată, nu este tocmai indicat să vă încredeţi în anumite menţiuni nutriţionale şi de sănătate, care apar pe ambalajul acestor produse.

Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană, consumând în medie circa 97 de kilograme de franzelă pe an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.