Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistan. Explozia care a ucis şapte oameni a fost provocată de o scurgere de gaze

Explozia care a distrus joi un imobil din oraşul pakistanez Lahore, ucigând şapte persoane potrivit unui nou bilanţ, nu a fost cauzată de o bombă, după cum s-a anunţat iniţial de poliţie, ci de o scurgere de gaz, au anunţat vineri autorităţile locale, informează AFP, conform agerpres.

'Explozia de ieri a fost un accident. Ea nu a fost cauzată de explozivi şi nu trebuie atribuită terorismului', a declarat Rana Sanaullah, ministrul justiţiei al provinciei Pendjab, a cărei capitală este Lahore, în timpul unei conferinţe de presă.

SCANDAL la Washington. FBI se ia la trântă cu oficialii de la Casa Albă

'Prezenţa unor butelii şi scurgeri de gaz au fost confirmate. În această dimineaţă am primit rapoartele anchetei şi rezultatele, iar concluzia este că nu s-au găsit explozivi sau materiale similare', a adăugat el. Bilanţul exploziei a ajuns la şapte morţi şi 28 de răniţi, a precizat ministrul.

Explozia a avut loc dimineaţa în cartierul select al Defence Housing Authority, renumit pentru magazinele şi cafenelele sale şic. Ea a distrus un imobil în curs de reabilitare şi a spulberat geamurile maşinilor parcate în apropiere.

Un purtător de cuvânt al poliţiei şi alţi responsabili locali au afirmat joi că explozia a fost provocată de o bombă.

Pakistanul se află sub mare tensiune după ce a fost scena a zeci de atentate şi evenimente violente în ultimele două săptămâni, în timpul cărora au fost ucise circa 130 de persoane.

Lahore a fost la rândul său lovit de un atentat sinucigaş taliban în 13 februarie, în urma căruia a murit 14 oameni.

Explozia de joi a provocat panică în acest oraş, unde zvonuri privind o a doua explozie, ameninţări asupra diverselor locuri publice şi decizii de interdicţie a circulaţiei după o anumită oră s-au propagat pe reţelele sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.