Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistan: Lupte între triburi din Waziristanul de Nord, soldate cu 47 de morţi

waziristan

Lupte între două triburi pakistaneze care îşi dispută o zonă montană din apropiere de frontiera cu Afganistanul au făcut sâmbătă 47 de morţi şi 25 de răniţi, potrivit unor surse oficiale şi locale, citate de AFP. 

O sursă din cadrul serviciilor de securitate a infromat că între triburile Mada Khel şi Paipali Kabul Khel din Waziristanul de Nord s-au declanşat vineri ciocniri violente cu scopul de a prelua controlul asupra acestei regiuni. 

"Luptele din satul Laoaara Mandi situat în zona Data Khel s-au soldat până în prezent cu 47 de morţi şi 25 de răniţi", a precizat sursa amintită. 

Locuitorii din regiune au confirmat evenimentele şi, potrivit unei surse apropiate administraţiei regionale, luptele au făcut 36 de morţi şi 15 răniţi. 

Waziristanul de Nord este una din cele şapte regiuni pakistaneze semiautonome asupra căreia armata nu reuşeşte să îşi impună controlul şi unde sunt prezente numeroase miliţii armate. Statele Unite au prezentat aceste regiuni ca fiind cele mai periculoase din lume, explicând că servesc ca placă turnantă rebelilor talibani şi organizaţiei Al-Qaida.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.