Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul a dat lovitura de grație grupării Jaish-e-Mohammed: Liderul grupării și 44 de apropiați au fost arestați

PAKISTAN-UNREST-BLAST

Pakistanul a arestat două rude apropiate ale liderului grupării militante Jaish-e-Mohammed (JeM), Masood Azhar, şi alţi 44 de suspecţi, în cadrul unei noi campanii de combatere a grupărilor militante, a anunţat marţi ministrul de interne, relatează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

"Ministrul de interne tocmai a anunţat că 44 de persoane care au legături cu mai multe grupări militante au fost plasate în arest preventiv. Printre acestea se află două rude apropiate ale lui Masood Azhar, Abdur Rauf şi Hammad Azhar", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne citat de Reuters.

Potrivit ministrului de interne Shehryar Afridi, ei sunt fratele şi o altă rudă apropiată a lui Masood Azhar. Cei 44 de militanţi au fost arestaţi în prima zi a campaniei împotriva grupărilor militante.

JeM a comis luna trecută un atentat sinucigaş în regiunea disputată a Kashmirului care s-a soldat cu moartea a cel puţin 40 de paramilitari indieni, incident ce a adus India şi Pakistanul în pragul unui nou război, după ce avioane de lupte indiene au lansat lovituri aeriene pe teritoriul Pakistanului săptămâna trecută.

Pakistanul a anunţat apoi că a doborât două avioane indiene şi a capturat un pilot. La rândul său, India a replicat că doar unul dintre avioanele sale au fost doborâte şi că a lovit şi ea un avion pakistanez. Raidurile aeriene au escaladat tensiunile şi au suscitat temeri privind izbucnirea unui conflict la scară întreagă.

Tensiunile s-au diminuat în urma unor apeluri de la Washington şi până la Beijing care le-au cerut celor două ţări să dea dovadă de reţinere, deşi au mai existat unele incidente.

Ultimul dintre acestea a devenit public marţi, când Forţele navale pakistaneze au anunţat că au dejucat tentativa unui submarin indian de a pătrunde în apele lor teritoriale.

"Forţele navale ale Pakistanului au depistat şi au avertizat un submarin indian să nu intre în apele sale teritoriale" luni seară, au precizat acestea într-un comunicat.

New Delhi a respins anunţul Pakistanului, numindu-l pur şi simplu "propagandă".

Arestarea militanţilor are loc înainte de o vizită crucială din această lună a unor observatori ai Financial Action Task Force (FATF), care vor analiza măsurile luate de Pakistan pentru a controla finanţarea terorismului.

Organismul internaţional a plasat Pakistanul anul trecut pe lista sa "gri" şi l-a ameninţat chiar cu lista neagră dacă nu ia măsuri pentru combaterea finanţării terorismului până în septembrie acest an.

Ministerul de Externe pakistanez a anunţat luni că va confisca bunurile tuturor grupărilor de militanţi de pe lista neagră a terorismului întocmită de ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.