Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul a început să evacueze satele de la frontiera cu India, în contextul tensiunilor cu țara vecină: este grad ridicat de alertă

ClearIAS
india pakistan

Autorităţile pakistaneze au început joi evacuarea satelor de frontieră din regiunea disputată Kashmir, în contextul creşterii tensiunilor cu India, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Citește și: Efectele crizei dintre India și Pakistan: mii de turişti au fost blocați pe aeroportul din Bangkok, după închiderea spațiului aerian pakistanez

Câteva sute de familii au fost mutate în locuri mai sigure după un schimb puternic de focuri de armă şi de artilerie în cursul nopţii între forţe indiene şi pakistaneze, a anunţat ministrul informaţiilor din Kashmirul pakistanez, Mushtaq Minhas.

'Întreaga regiune a fost pusă în grad ridicat de alertă. Ne temem că mai multe zone vor trebui evacuate dacă nu va începe detensionarea', a adăugat Minhas.

Un serviciu feroviar spre India a fost de asemenea anulat joi, lăsând mii de cetăţeni indieni blocaţi în oraşul Lahore, în estul Pakistanului.

Avioane de luptă pakistaneze şi indiene au pătruns în spaţiul aerian al celeilalte ţări miercuri, pentru a doua zi consecutiv, alimentând temerile legate de o nouă escaladare a tensiunilor între cele două puteri nucleare vecine.

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a cerut Indiei să se angajeze în discuţii pentru detensionarea tensiunilor după ce forţele aeriene pakistaneze au declarat că au doborât două avioane de luptă indiene şi l-au capturat pe unul din piloţi.

Marţi, avioane militare indiene au intrat în spaţiul aerian pakistanez la primele ore ale zilei şi au bombardat o presupusă tabără teroristă în nordul ţării.

Guvernul de la New Delhi a anunţat că loviturile au ucis în jur de 350 de militanţi, în timp ce Islamabadul a afirmat că avioanele au tras asupra unei zone muntoase, fără a face victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.