Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul anunţă că a ajuns la o înţelegere cu Uniunea Europeană privind imigranţii ilegali

pakistan

Pakistanul a anunţat luni că a ajuns la o înţelegere cu Uniunea Europeană privind relansarea acordului din 2010 care permite blocului comunitar să-i expulzeze pe imigranţii ilegali proveniţi din ţara asiatică, relatează agenţia DPA. 

Islamabadul a suspendat temporar în luna noiembrie 2015 acordul cu UE privind readmisia, invocând ''un abuz flagrant''. 

Autorităţile pakistaneze au refuzat aterizarea, în decembrie 2015, pe aeroportul din Islamabad, a unui avion cu 30 de pakistanezi expulzaţi de către trei ţări europene, stârnind un avertisment din partea Uniunii Europene. 

Ministrul de interne al Pakistanului, Nisar Khan, a afirmat că statele UE ar trebui să le permită autorităţilor pakistaneze să verifice identitatea persoanelor expulzate înainte ca ele să vină în ţară, dar Bruxellesul a respins cererea Islamabadului. 

Khan a precizat că cele două părţi au ajuns acum la un acord, la încheierea unei reuniuni ce a avut loc pe 2 februarie. ''UE a admis necesitatea unui schimb de dovezi în prealabil cu Pakistanul în cazul în care o persoană expulzată este acuzată de activităţi infracţionale sau teroriste'', se afirmă într-un comunicat al biroului ministrului Khan. 

O purtătoare de cuvânt a UE a confirmat că reuniunea a avut loc şi că cele două părţi au discutat despre căile de clarificare şi perfectare a procedurii de readmisie. Dar ea a precizat că nu ştie dacă UE va răspunde pozitiv la preocupările Islamabadului referitoare la acord.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.