Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul cere ajutorul Rusiei: Vor o reducere de 30-40% la țiței. Moscova refuză cererea

thehindu.com
platforma petroliera

Partea rusă a cerut Pakistanului să își onoreze mai întâi angajamentul față de proiectul emblematic al mult-râvnitei conducte de gaz Pakistan Stream (PSGP), care urmează să fie construită de la Karachi la Lahore, informează thehindu.com.

O delegație pakistaneză care poartă discuții cu omologii lor ruși a cerut o reducere de 30-40% la țiței, o cerere refuzată de Moscova, care a declarat că nu poate oferi nimic în acest moment, deoarece toate volumele au fost angajate, potrivit unui raport al presei din 1 decembrie.

Delegația - formată din ministrul de stat pentru petrol, Musadik Malik, secretarul pentru petrol, căpitanul (în retragere) Muhammad Mahmood, secretarul adjunct și oficiali ai Ambasadei Pakistanului la Moscova - a cerut o reducere în timpul discuțiilor de miercuri de la Moscova, potrivit The News. Discuțiile s-au încheiat fără o concluzie convingătoare, dar partea rusă a promis să ia în considerare cererea Pakistanului și să comunice decizia sa mai târziu prin canale diplomatice, a declarat ziarul, citându-și sursele.

Rusia poate oferi țiței la ratele pe care le oferă țărilor sale mari clienți, care sunt economii fiabile și solide, la un moment potrivit. În acest moment, toate volumele sunt angajate cu marii cumpărători, au declarat sursele. Partea rusă a cerut Pakistanului să își onoreze mai întâi angajamentul față de proiectul emblematic al mult-râvnitei conducte de gaz Pakistan Stream (PSGP), care urmează să fie construit de la Karachi la Lahore.

Delegația oficială pakistaneză a plecat la Moscova pe 29 noiembrie într-o vizită de trei zile pentru a purta discuții cu autoritățile ruse pentru a explora posibilitățile de import de țiței la un preț redus, modul de plată și costurile de transport. Citând surse din ministerul industriei, ziarul a declarat că țițeiul rusesc poate fi procesat în rafinăriile din Pakistan, iar în trecut o rafinărie privată a folosit țiței rusesc pentru a livra produse finite.

Statele Unite au precizat că nu au nicio obiecție față de importul de țiței rusesc de către Pakistan, afirmând că Washingtonul nu are în prezent sancțiuni împotriva exporturilor de energie rusească către alte țări.

O delegație pakistaneză care poartă discuții cu omologii lor ruși a cerut o reducere de 30-40% la țiței, cerere refuzată de Moscova, care a declarat că nu poate oferi nimic în acest moment, deoarece toate volumele au fost angajate, potrivit unui raport al presei din 1 decembrie.

Delegația - formată din ministrul de stat pentru petrol, Musadik Malik, secretarul pentru petrol, căpitanul (în rezervă) Muhammad Mahmood, secretarul comun și oficiali ai Ambasadei Pakistanului la Moscova - a cerut o reducere în timpul discuțiilor de miercuri de la Moscova, potrivit The News.

Discuțiile s-au încheiat fără o concluzie convingătoare, dar partea rusă a promis să ia în considerare cererea Pakistanului și să împărtășească decizia sa mai târziu prin canale diplomatice, a declarat ziarul, citându-și sursele. Partea rusă a cerut Pakistanului să își onoreze mai întâi angajamentul față de proiectul emblematic al mult-râvnitei conducte de gaz Pakistan Stream (PSGP), care urmează să fie construit de la Karachi la Lahore.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a avertizat că acțiunile Rusiei în Ucraina și în Europa au arătat că nu este un furnizor de încredere de energie, adăugând că SUA continuă să încurajeze măsuri pentru a reduce dependența pe termen lung de aprovizionarea cu energie din Rusia.

Înaintea discuțiilor cu Rusia, ministrul de finanțe Ishaq Dar declarase că delegația va purta discuții cu autoritățile petroliere ruse pentru a încheia un potențial acord de import. În ultimele câteva luni, Rusia a devenit principalul furnizor de petrol al Indiei în luna octombrie, depășind vânzătorii tradiționali Arabia Saudită și Irak.

Economia Chinei, avidă de energie, este unul dintre cei mai mari clienți pentru petrolul și gazele rusești. Achizițiile sale s-au mai mult decât dublat față de anul trecut, ajungând la 10,2 miliarde de dolari în octombrie, deoarece importatorii chinezi au profitat de reducerile oferite de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.