Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul iese din linie - Ministru de Finanțe: SUA nu ne pot împiedica să cumpărăm petrol rusesc

pakistan

Statele Unite nu pot împiedica Pakistanul să cumpere petrol rusesc, a declarat ministrul pakistanez de finanțe, Ishaq Dar.

Oficialul a făcut aceste remarci în timp ce se adresa lucrătorilor Ligii Musulmane din Pakistan - Nawaz (PML-N) în Dubai, a relatat ziarul The Express Tribune.

Dar, în timpul vizitei sale în SUA luna trecută, a avut o întâlnire cu oficialii Departamentului de Stat al SUA, în cadrul căreia a fost discutată chestiunea achiziționării de petrol din Rusia.

Citând exemplul Indiei, ministrul pakistanez a declarat că ministerul va încerca să cumpere petrol din Rusia în condiții similare.

"În următoarele câteva luni, veți vedea că guvernul va face pași importanți în favoarea Pakistanului în această privință", a spus el.

Nu este pentru prima dată când Ishaq Dar a făcut această remarcă. Dar, în timpul vizitei sale la Washington luna trecută, a declarat că țara este pregătită să cumpere combustibil din Rusia dacă același tarif pe care îl plătește India se aplică și Pakistanului, a relatat The News International.

În cadrul unei conferințe de presă a Departamentului de Stat de săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt Ned Price a declarat că SUA au acționat intenționat în ceea ce privește scutirea petrolului și a gazelor din sancțiunile impuse Rusiei.

"Astfel, faptul că India are o cerere mare de energie și continuă să caute petrol și alte forme de energie din Rusia nu este ceva care să încalce sancțiunile impuse", a adăugat el.

În special, rapoartele privind achiziția de grâu și combustibil din Rusia de către guvernul pakistanez durează de luni de zile.

La începutul acestei luni, guvernul pakistanez a aprobat un acord în valoare de aproape 112 milioane de dolari pentru a importa 300.000 de tone de grâu din Rusia pentru a acoperi deficitul intern.

Acordul a fost încheiat în contextul în care Pakistanul se străduiește să își echilibreze economia slabă și să gestioneze consecințele inundațiilor devastatoare care au provocat moartea a peste 1.700 de persoane și pagube în valoare de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.