Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistanul şi-a redeschis complet spaţiul aerian

ClearIAS
india pakistan

Pakistanul şi-a redeschis complet luni spaţiul aerian, a informat Autoritatea pakistaneză pentru Aviaţie Civilă (AAC), după ce anunţase miercurea trecută închiderea acestuia pe fondul unor puternice tensiuni cu India vecină, transmite AFP preluată de Agerpres

"Toate aeroporturile din Pakistan sunt operaţionale şi spaţiul aerian a fost redeschis", a declarat o purtătoare de cuvânt a AAC, adăugând că procesul de redeschidere s-a încheiat în jurul orelor locale 13:00 (08:00 GMT).

AAC a anunţat miercurea trecută închiderea "până la noi ordine" a spaţiului său aerian, după un episod de puternice tensiuni între India şi Pakistan. Islamabadul a afirmat că a doborât două avioanele indiene, în timp ce India a anunţat că a distrus un avion de vânătoare pakistanez.

În faţa temerilor privind un nou conflict între cele două puteri nucleare, Islamabadul a eliberat vineri, "într-un gest de pace", un pilot indian, care a pilotat avionul de vânătoare ce s-a prăbuşit miercuri în Kashmirul pakistanez.

Închiderea spaţiului aerian pakistanez a perturbat traficul aerian între Europa şi Asia. Thai Airways a anunţat pe contul său de Twitter că a anulat aproape 30 de zboruri, ceea ce a afectat circa 5.000 de pasageri. Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, Saudi Airlines şi Air Canada au fost de asemenea nevoite să-şi devieze sau să-şi anuleze unele zboruri.

Vineri, AAC a anunţat că a redeschis parţial spaţiul aerian pakistanez. Zborurile de plecare şi cele de sosire din patru mari oraşe ale ţării au fost atunci reluate.

Însă întârzieri importante mai sunt încă aşteptate. Autorităţile i-au îndemnat pe pasageri să contacteze companiile aeriene pentru mai multe informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.