Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Elisabeta: Familia Regale a României a avut o legătură cu Familia Regală a Marii Britanii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Prințul Charles

Familia Regală a României a avut, în cei 150 de ani de la întemeierea, o legătură constantă cu Familia Regală a Marii Britanii, bazată pe admiraţie, afecţiune şi respect, atât în planul oficial, cât şi în cel privat, se afirmă într-un comunicat transmis Agerpres de Secretariatul Majestăţii Sale Regelui.

"În cei 150 de ani de la întemeierea Familiei Regale a României, legătura cu Familia Regală a Marii Britanii a fost constantă, bazată pe admiraţie, afecţiune şi respect, atât în dimensiunea sa oficială, reprezentând istoric cele două naţiuni, cât şi în cea privată, de familie. Este o legătură trainică, întinsă de-a lungul secolelor XIX, XX şi XXI, cuprinzând şase generaţii", se arată în comunicatul menţionat, transmis cu ocazia întâlnirii de la Palatul Elisabeta dintre Familia Regală română şi moştenitorul Coroanei britanice, Princepele de Wales, în a doua zi a vizitei sale oficiale în România.

Sursa citată precizează că Principele de Wales este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale. "Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011 şi 2016. Principesa Moştenitoare şi Principele Radu se întâlnesc, primăvara, cu Principele de Wales în ţară, cu ocazia şederilor în România ale moştenitorului Coroanei britanice", mai precizează comunicatul Familiei Regale a României.

Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul Coroanei Regale Britanice, a fost primit joi seară la la un ceai la Palatul Elisabeta de Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu. La ora 18,00 un convoi de maşini şi-a făcut apariţia pe Intrarea Româneşti din faţa Palatului Elisabeta. Prinţul Charles a fost întâmpinat în faţa Palatului Elisabeta de Principesa Margareta şi Principele Radu. Înaltul oaspete britanic a îmbrăţişat-o pe Principesa Margareta, după care i-a sărutat mâna. Apoi, i-a strâns mâna Principelui Radu, cei trei îndreptându-se, pe covorul roşu, spre intrarea palatului.

Patru militari ai Brigăzii 30 Gardă şi Protocol Mihai Viteazul au prezentat onorul oaspetelui. Ceremonia a fost întregită de şase jandarmi călare de la Jandarmeria Română, îmbrăcaţi în costum de paradă. Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, Prinţul Charles a dorit să vadă arţarul din grădina Palatului Elisabeta, plantat în anul 2011. Principesa Margareta este fina ASR Prinţul Philip, Duce de Edinburgh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.