Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatul Prezidenţial afgan SUB TIRUL infectărilor cu Covid-19 - Cel puţin 20 de persoane care lucrează acolo au fost infectate

https://president.gov.af/en/
palat prezidential afganistan

Cel puţin 20 de persoane care lucrează în Palatul Prezidenţial în Afganistan au fost testate pozitiv pentru coronavirus, ceea ce l-a determinat pe liderul afgan de 70 de ani, Ashraf Ghani, să-şi limiteze majoritatea contactelor cu personalul şi să treacă pe comunicare digitală, au anunţat surse guvernamentale afgane sâmbătă, informează Reuters, citată de Agerpres.

Se presupune că un document oficial livrat Palatului Prezidenţial de la Kabul ar fi infectat membri ai personalului, mulţi dintre care au început să se simtă rău şi au fost testaţi mai devreme luna aceasta, potrivit unui oficial în domeniul sănătăţii.

"Un document contaminat a fost trimis către un birou din interiorul palatului dinspre un alt departament guvernamental şi astfel au fost infectaţi angajaţi", a declarat acest oficial pentru Reuters, cerând să nu-i fie divulgată identitatea. "Unii dintre angajaţi încă lucrau în birourile lor când au sosit rezultatele şi i-am plasat pe ei şi pe familiile lor în carantină, însă numărul de persoane contaminate ar putea fi mai mare", a spus oficialul.

Vezi si: Alexandru Rafila: Antiviralul Remdesivir, conceput pentru Ebola, ar putea fi declarat primul medicament autorizat pentru COVID-19 .

Sediq Sediqqi, purtătorul de cuvânt al lui Ghani, a declarat că angajaţilor guvernamentali li s-a spus deja să stea acasă înainte ca testele să fie efectuate şi acest ordin a fost extins pentru alte trei săptămâni.

O sursă guvernamentală a declarat că Ashraf Ghani, care în trecut a suferit de boli de stomac, şi-a limitat contactul cu personalul, prezidând întâlniri doar prin conferinţe video şi întâlnindu-se personal doar cu o mână de oameni.

Afganistanul, care deja se confruntă cu penurii alimentare şi de medicamente din cauza luptelor cu talibanii, a înregistrat până acum 933 de cazuri de contaminare şi 30 de decese cauzate de noul tip de coronavirus. Însă, potrivit oficialilor în domeniul sănătăţii, numărul de persoane contaminate este probabil mult mai mare, în condiţiile în care nu se fac teste suficiente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.