Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palatului Princiar a anunțat: Convalescenţa prinţesei Charlene de Monaco va dura câteva luni

agentiadepresamondena.com
Prinţesa Charlène de Monaco

Convalescenţa prinţesei Charlene de Monaco, tratată de mai multe săptămâni într-un stabiliment specializat din afara principatului monegasc, "ar trebui să dureze câteva luni", a anunţat joi biroul de presă al Palatului Princiar din Monaco într-un comunicat, informează AFP.

"Convalescenţa prinţesei Charlene îşi continuă cursul într-o manieră satisfăcătoare şi încurajatoare, chiar dacă însănătoşirea ei ar trebui să mai dureze câteva luni", se afirmă în acel comunicat, conform căruia prinţul Albert al II-lea de Monaco şi cei doi copii ai cuplului princiar o vor vizita pe prinţesa Charlene cu ocazia Crăciunului.

"Imediat după ce sănătatea ei va fi restabilită, prinţesa va împărtăşi din nou şi cu o imensă plăcere momente de convivialitate cu rezidenţii monegaşci", a adăugat Palatul Princiar, cerând publicului ca pe durata acestei perioade de convalescenţă să respecte viaţa privată a cuplului princiar şi a copiilor acestuia.

Prinţesa Charlene a revenit în Monaco pe 8 noiembrie, după un sejur îndelungat în Africa de Sud, ţara în care şi-a petrecut copilăria şi a cărei cetăţenie încă o deţine. Soţia prinţului Albert al II-lea de Monaco, în vârstă de 43 de ani, a suportat o operaţie chirurgicală sub anestezie generală la începutul lunii octombrie, ultima dintr-o serie de intervenţii decise de medici în urma unei infecţii ORL.

Absentă pe 16 noiembrie la o ceremonie organizată de Crucea Roşie din Monaco, la care anunţase iniţial că urma să participe, prinţesa nu a fost prezentă nici la ziua naţională a principatului monegasc, celebrată trei zile mai târziu.

Abia atunci Palatul Princiar a dezvăluit că prinţesa Charlene a fost internată într-o clinică medicală din străinătate. Internarea ar fi fost cauzată, potrivit unei surse din anturajul cuplului princiar, de "o mare oboseală asociată unei stări de slăbiciune".

"O perioadă de linişte şi odihnă este necesară pentru buna restabilire a sănătăţii prinţesei", pentru ca ea să îşi revină după "o stare de oboseală generală profundă" şi după "un parcurs medical (...) foarte solicitant în ultimele luni", a explicat Palatul Princiar într-un comunicat publicat pe 16 noiembrie.

Fostă înotătoare de înalt nivel competiţional, Charlene Lynette Wittstock, născută în 1978 în Zimbabwe, s-a căsătorit cu prinţul Albert al II-lea de Monaco în anul 2011. Cea de-a zecea aniversare a căsătoriei lor nu a putut fi sărbătorită în luna iulie în principat, din cauza absenţei prinţesei Charlene.

Albert al II-lea este fiul prinţului Rainier al III-lea şi al lui Grace Kelly, o vedetă a cinematografiei americane, care a murit într-un accident de automobil în 1982, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.