Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paleologu îi dă dreptate lui Ponta: E o ciudățenie în sistemul nostru politic

Agerpres
Theodor Paleologu

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, a criticat, sâmbătă, la Sibiu, sistemul politic din România, spunând că este adeptul votului majoritar în două tururi și a susținut, la fel ca liderul Pro România, Victor Ponta, că subvențiile acordate partidelor sunt prea mari,

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, a spus, sâmbătă, la Sibiu, că legea electorală din România este o rușine.

„Noi avem o lege electorală votată în 2005, care este o rușine. Să nu uităm, în 2007, am avut un referendum și majoritatea s-a pronunțat împotriva sistemului proporțional cu liste închise, pentru că acesta favorizează servilismul și lichelismul în partide. Te pui bine pe lângă șeful ca să te pună pe liste. (...) Eu sunt partizanul votului majoritar în două tururi de scrutin, este fals numit uninominal, de fapt termenul corect în știința politică este vot majoritar în două tururi de scrutin. Creează o legătură mai strânsă între alegător și ales”, a declarat Teodor Paleologu.

Acesta a spus și că subvențiile acordate partidelor sunt mari, punct de vedere împărtășit și de Pro România.

„Mai e o ciudățenie în sistemul nostru politic, și anume cheltuielile de campanie. Mie mi se pare că e inadmisibil ca marile partide să toace milioane de euro, în același timp fugind de dezbatere, nu contează decât banul, ideile, soluțiile nu mai contează deloc. Avem candidați care nu sunt în stare să spună nimic, dar care au în spatele lor milioane de euro de aruncat pe fereastră din subvenție. Subvențiile sunt foarte mari, principiul subvențiilor pentru partide nu e rău, dar avem de a face cu un abuz revoltător”, a mai declarat candidatul PMP.

Vezi si: Ana Birchall a ORDONAT control, după ce Liviu Dragnea a fost ELIBERAT: Ce a descoperit ministrul demis al Justiției .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.