Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palestina a catalogat conferința 'securitatea în Orientul Mijlociu' organizată de SUA în Polonia, drept 'complot american'

Jurnalistii.ro
steag palestina

Autoritatea palestiniană a denunţat joi conferinţa privind ''securitatea în Orientul Mijlociu'' organizată de SUA, calificând acest forum prevăzut să aibă loc săptămâna viitoare în Polonia drept ''complot american'', relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Opoziția aruncă bomba! În brațele cui va arunca țara Liviu Dragnea

La conferinţă, care se va desfăşura pe 13 şi 14 februarie la Varşovia, vor participa miniştri din diferite ţări pentru a discuta probleme de securitate din Orientul Mijlociu.

Palestinienii nu au fost invitaţi la această conferinţă, în timp ce ei refuză orice dialog cu SUA de la anunţul din decembrie 2017 făcut de preşedintele Donald Trump privind mutarea Ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim.

Printre participanţii aşteptaţi figurează premierul israelian Benjamin Netanyahu, secretarul de stat american Mike Pompeo, precum şi Jared Koushner şi Jason Greenblatt, consilieri apropiaţi ai lui Donald Trump.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe al Autorităţii palestiniene, prezidată de Mahmoud Abbas, a estimat că această conferinţă se înscrie în cadrul ''unui complot american al cărui obiectiv este de a-i determina pe participanţi să adopte punctele de vedere americane, îndeosebi în problema palestiniană''.

Comunicatul a avertizat că guvernul palestinian va ignora toate concluziile conferinţei.

Pentru palestinieni, Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de către Israel, trebuie să devină capitala statului la care ei aspiră. Potrivit palestinienilor, SUA nu mai pot fi principalul mediator în procesul de pace israeliano-palestinian din cauza poziţiilor lor proisraeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.