Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Palmira, oraș antic și patrimoniu UNESCO, a fost recucerit de Statul Islamic

palmira siria

Jihadiştii grupării Statul Islamic (SI) au lansat duminică un nou atac asupra oraşului antic Palmira, în centrul Siriei, de unde se retrăseseră în zori în urma unor raiduri intense lansate de aviaţia rusă, a informat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP şi DPA.

Jihadiştii 'au recucerit cetatea, aeroportul şi un cartier din nordul oraşului', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Primele rezultate la ALEGERILE PARLAMENTARE: PNL URCĂ tare, PSD are scor bun, surpriză în EXIT-POLL

"Raidurile violente ale aviaţiei ruse din timpul nopţii (de sâmbătă spre duminică) asupra oraşului Palmira au forţat jihadiştii SI să se retragă în zori, la câteva ore după ce au intrat din nou în oraş", indicase acesta anterior.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, avioane ruse au bombardat în cursul nopţii '64 de poziţii, convoaie şi regrupări' de membri ai SI, omorând peste 300 de militanţi şi distrugând 11 tancuri şi 31 de vehicule.

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Universitatea de Medicină: Un profesor s-a DEZBRĂCAT în fața studenților! Reacția ȘOCANTĂ a studentelor / VIDEO

'În cursul nopţii, trupe ale guvernului sirian, cu sprijinul activ al armatei ruse a aerului, au făcut să eşueze toate atacurile teroriste la Palmira', preciza comunicatul de la Moscova.

După cum a explicat însă directorul OSDO, jihadiştii dispun de o mare mobilitate, ce îi face capabili să lanseze atacuri, apoi să se retragă rapid, mai ales în zone deşertice precum regiunea Palmira.

Citește și: De ce GEM femeile când fac SEX? Nu are legătură cu plăcere

Statul Islamic a preluat în mai 2015 controlul oraşului Palmira, de unde a fost alungat în luna martie de regimul sirian cu ajutorul Rusiei. Jihadiştii SI au lansat joi o nouă ofensivă asupra Palmirei, aflată pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, şi au reuşit sâmbătă să pătrundă în oraşul antic.

Revenirea Statului Islamic în Palmira a avut loc în momentul în care armata regimului sirian şi-a intensificat atacurile asupra rebelilor asediaţi în estul Alep, pe care îl controlează în prezent în proporţie de 85%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.