Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pambuccian: În Constituţie există mult compromis, fapt ce a dus la diminuarea rolului Parlamentului

pambuccian

Liderul Grupului minorităţilor naţionale, deputatul Varujan Pambuccian, a propus miercuri, în plenul Parlamentului, o regândire a Constituţiei pentru ca Legislativul să îşi poată exercita atribuţiile şi să fie "cu adevărat organul suprem reprezentativ al poporului". El a amintit că de-a lungul timpului s-a încercat diminuarea rolului Parlamentului, s-a încercat ca legiferarea să devină mai mult un atribut al Guvernului. "În mare parte vina asta a fost şi a noastră. Numai că foarte mult din ea decurge dintr-o serie de compromisuri care au dus la felul în care este Constituţia alcătuită astăzi", a spus Pambuccian.

Potrivit acestuia, faptul că în Constituţie "există mult compromis" a dus la diminuarea rolului Parlamentului, la legislaţie greşită, la dezechilibre. Deputatul a propus o regândire a Constituţiei "în aşa fel încât încât Parlamentul să fie cu adevărat organul suprem reprezentativ al poporului, în care Parlamentul să-şi poată exercita cu adevărat aceste atribuţii aşa cum îi stă bine oricărui stat democratic, modern, construit de oameni raţionali, care nu se gândesc la persoane, la conjuncturi şi care judecă pe termen lung şi bazându-se pe principii", conform Agerpres.

Senatorii şi deputaţii au adoptat miercuri, în şedinţă comună a celor două Camere, o declaraţie care subliniază că Legislativul se angajează cu fermitate să servească exclusiv naţiunea pe care o reprezintă, opinia structurată şi legală a societăţii româneşti fiind exprimată în mod legitim şi cu exclusivitate de Parlament. Proiectul de declaraţie a fost propus de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.