Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PANĂ NAȚIONALĂ de electricitate, în Marea Britanie: Se vorbește despre o avarie a sistemului de transport

UPDATE

Compania National Grid, care administrează rețelele de transport de gaze naturale și energie electrică din Anglia și Țara Galilor, a anunțat vineri seara că avaria care a cauzat pana de curent din Marea Britanie a fost remediată, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a anunțat că au existat „probleme cu două generatoare care au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică în mai multe zone ale țării”. Reprezentantul National Grid a informat, însă, că problema „este rezolvată acum”.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează! ‘Nu avem certitudinea că Alex este decedată sau în viață’

Știrea inițială

Marea Britanie este afectată vineri de o pană majoră de curent în mai multe zone ale țării, inclusiv în capitala Londra, potrivit BBC.

Potrivit autorităților, întreruperea energiei electrice a fost provocată de o avarie a sistemului de transport al energiei. Traficul feroviar a fost perturbat din această cauză, iar traficul rutier din Londra a fost îngreunat deoarece unele semafoare nu funcționează, informează mediafax.ro.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

Energia electrică a fost întreruptă la Aeroportul Newcastle timp de aproximativ 15 minute, dar aeroporturile Heathrow, Gatwick și Luton nu au fost afectate.

„Cunoaștem problema întreruperii alimentării cu energie electrică în anumite părți ale Londrei și în Regiunea Sud-Est”, a informat compania de distribuție UK Power Network.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

Compania de căi ferate Network Rail a anunțat că toate trenurile care se aflau în circulație la momentul avariei au staționat, iar sistemul de semnalizare a fost repornit. Pasagerii au fost informați că există posibilitatea ca trenurile să înregistreze întârzieri semnificative.

Spitalul din Ipswich a anunțat că a fost afectat de pana de curent și a informat că generatoarele nu au putut fi pornite.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează! ‘Nu avem certitudinea că Alex este decedată sau în viață’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.