Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Până și în spațiu dictează noua ideologie: Agenţia Spaţială Europeană stabilește componența noilor echipe pe principiul diversității

spatiu, cosmos

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) doreşte să angajeze noi astronauţi, care vor putea să îşi depună candidaturile începând din data de 31 martie, şi se concentrează pe principiul diversităţii în alcătuirea viitoarelor echipaje, a declarat marţi directorul său general, citat de DPA, potrivit Agerpres.

"A sosit timpul să căutăm noi astronauţi şi sunt convins că îi vom găsi pe cei mai buni", a declarat directorul general al ESA, Jan Worner, într-o conferinţă de presă.

"Diversitatea este un atu", a mai spus Jan Worner, adăugând că această calitate "va îmbogăţi" echipajele de astronauţi europeni. ESA le îndeamnă în special pe femei să aplice pentru aceste poziţii.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

ESA caută între patru şi şase astronauţi de carieră, care vor primi poziţii de angajaţi permanenţi şi care vor fi distribuiţi în cadrul unor misiuni spaţiale.

Agenţia doreşte să angajeze, de asemenea, până la 20 de bărbaţi şi de femei în calitate de "rezerve", iar aceste persoane vor fi selectate pentru o serie de misiuni specifice.

Totodată, ESA doreşte să includă şi un astronaut cu dizabilităţi fizice în echipa sa de "rezerve", în cadrul unui program intitulat "Parastronaut". Agenţia analizează în această perioadă condiţiile în care un astfel de candidat ar putea să zboare în spaţiu şi să lucreze la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este ziua de 28 mai. Candidaţii vor fi supuşi unui proces de selecţie în şase etape, care va fi finalizat în octombrie 2022.

Candidaţii sunt rugaţi să trimită un Curriculum Vitae, o scrisoare de intenţie şi un certificat medical. Ei trebuie să deţină o diplomă de masterat în ştiinţe sau medicină şi să aibă o experienţă profesională de câţiva ani.

Este pentru prima dată după o pauză de peste un deceniu când ESA a anunţat că doreşte să angajeze noi astronauţi. Astronautul german Alexander Gerst a declarat pe Twitter că această iniţiativă reprezintă "o ocazie unică în viaţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.