Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panama Papers: Percheziții la un sediu al casei de avocatură Mossack Fonseca

mossack

Autorităţile fiscale din Peru au percheziţionat luni sediul filialei casei de avocatură Mossack Fonseca din capitala peruană, în urma scandalului mondial declanşat de 'Panama Papers', pentru a confisca documente de interes pentru ancheta care vizează vastul sistem de evaziune fiscală dezvăluit, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Acest demers are scopul de a confisca documente contabile şi fiscale. Vom verifica documentaţia fizică şi informatică pentru a ne ajuta în anchetă', a explicat presei reprezentantul Administraţiei naţionale a impozitelor (SUNAT), Percy Diaz.

Vezi și: DEZVĂLUIRI Servicii secrete au utilizat serviciile Mossack Fonseca în Mega-scandalul Panama Papers

Anchetatorii au sosit la birourile casei Mossack Fonseca, situate în cartierul San Isidro din Lima, chiar în faţa Ambasadei Panama, cu mai multe vehicule pentru a transporta documentele confiscate. 

SUNAT a constituit săptămâna trecută o echipă specială pentru această anchetă, cu scopul de a 'determina existenţa unor posibile cazuri de evaziune şi de fraudă fiscală', a explicat ea într-un comunicat. 

'Vom colabora cu autorităţile', a declarat presei reprezentanta legală a cabinetului Mossack Fonseca în Peru, Monica de Ycaza Clerc, prezentă în cursul percheziţiei. 

Mai multe personalităţi şi întreprinderi din Peru au fost implicate în vastul scandal declanşat de 'Panama Papers' în urma scurgerii masive de documente difuzate în 3 aprilie de 100 de ziare în întreaga lume. 

Printre acestea, doi importanţi donatori ai campaniei prezidenţiale ale candidatei dreptei Keiko Fujimori, clasată duminică detaşat pe primul loc al scrutinului, sunt citaţi în aceste documente. 

Pe plan mondial, 'Panama Papers' au dezvăluit averi din paradisurile fiscale ale circa 140 de responsabili politici şi alte celebrităţi. 

Prin cele circa 11,5 milioane de documente provenite din cabinetul Mossack Fonseca apar nume din anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin, chinez Xi Jinping, sirian Bashar al-Assad, fotbaliştilor Lionel Messi şi Michel Platini, cineastului Pedro Almodovar ş.a.

Vezi și: CUTREMUR LISTA COMPLETĂ cu personalitățile din Panama Papers: Nume grele și controversate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.