Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a adus PRĂPĂD pentru Dacia: vânzările din Marea Britanie au scăzut DRASTIC

dacia.ro
Dacia

Pandemia a afectat dramatic industria auto la nivel mondial, după cum arată primele statistici. Printre mărcile infectate se numără și Dacia. Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 35% în iunie, la 145.377 unităţi, cel mai redus declin din februarie, în urma redeschiderii graduale a showroom-urilor după relaxarea măsurilor de urgenţă impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters, conform Agerpres.

Citește și: SHOW Cheloo a EXPLODAT: Botnita lui Lady Arafat mă INSULTĂ! Refuz să mai umplu buzunarele marilor retaileri

În iunie, Dacia a vândut 2.093 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 28,69% faţă de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 2.935 de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în iunie se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Toyota Yaris, Ford Focus şi MINI.

Cererea pentru vehicule electrice a crescut cu 261,8% în iunie, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină s-au redus cu 59,8% şi, respectiv, cu 39,9%.

"Aceasta nu este o redresare şi cu greu poate fi numită o revenire. Multe dintre înmatriculările din iunie pot fi atribuite clienţilor care au reuşit să-şi primească maşinile comandate înainte de epidemie, iar apetitul pentru cheltuieli importante este sub semnul întrebării", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Regatul Unit au înregistrat un declin de 48,5% în primele şase luni din 2020, la 653.502 unităţi. Este cel mai scăzut nivel din 1971.

În perioada ianuarie-iunie 2020, Dacia a vândut pe piaţa britanică 7.433 vehicule, în scădere cu 59,97% faţă de primele şase luni din 2019, când a înmatriculat 18.568 unităţi.

Cererea pentru vehicule electrice a crescut cu 158,6%, în timp ce livrările de vehicule diesel şi pe benzină s-au redus cu 64,90% şi, respectiv, 52,30%.

În topul celor mai bine vândute modele în perioada ianuarie-iunie 2020 se află Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa şi Nissan Qashqai.

În aprilie, Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit previziona că în 2020 vor fi livrate 1,68 milioane de unităţi, cel mai redus nivel din 1992.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.