Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a afectat chiar şi cel mai vechi restaurant din lume

Pandemia a afectat chiar şi cel mai vechi restaurant din lume. Serveşte doar 60 de clienţi zilnic, în loc de 600, potrivit Mediafax.

Restaurantul Botín din Madrid, Spania, a fost deschis în 1725 şi deţine recordul Guinness pentru cel mai vechi restaurant din lume. El a oferit mâncare tradiţională spaniolă chiar şi în timpul Războiului Civil Spaniol.

Localul este o afacere de familie şi a fost înfiinţat de către bucătarul francez Jan Botin. În secolul al XVIII-lea, angajaţii localului găteau doar clienţilor care aduceau mâncarea lor proprie. La vremea aceea, prepararea şi vânzarea de mâncăruri era interzisă din cauză că putea afecta alte întreprinderi.

Citește și: Elena Udrea exultă la vestea candidaturii lui Băsescu la Primăria Capitalei: Gata, s-a terminat cu gluma!

De-a lungul secolelor, autori remarcabili precum Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald au mâncat la Restaurante Botín. Ba chiar mai mult, în romanul „Fiesta”, autorul Hemingway menţionează numele restaurantului.

Afacerea a fost afectată însă de pandemie. După ce s-a redeschis, la 1 iulie, restaurantul nu a mai servit 600 de clienţi pe zi. Acum, Botín funcţionează la o capacitate foarte mică şi serveşte doar 60 de clienţi zilnic.

Restaurantul are patru etaje şi a găzduit mai multe generaţii de clienţi, iar din fericire nu-şi va pierde recordul Guiness din cauza coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.