Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a dus la dispariția blugilor strâmți, spune șeful Levi Strauss: 'Se caută pantaloni mai confortabili'

MUJO
blugi skinny

Au apărut veşti bune pentru americanii care s-au îngrăşat în timpul pandemiei de COVID-19: blugii strâmţi nu mai sunt la modă, relatează DPA.

Chip Bergh, CEO-ul companiei Levi Strauss, a declarat că persoanele care cumpără jeanşi în această perioadă au renunţat la acel stil de pantalon strâmt pe picior, inspirat de curentul "hipster", care a dominat moda în ultimul deceniu, scrie Agerpres.ro.

"Ciclurile (de modă, n.r.) vin şi pleacă. Cred că pandemia a jucat cu siguranţă un rol pentru a-i face pe cumpărători să caute un model de pantalon din denim care să fie mai confortabil, mai relaxant", a declarat Chip Bergh pentru CNBC.

Potrivit declaraţiilor sale, vânzările producătorului de jeans Levi Strauss Co au fost stimulate anul trecut de un nou model, care este mai larg în partea de jos a piciorului, şi de un al doilea model, care este mai lejer de purtat întrucât are o talie mai înaltă.

"Ultimul ciclu din moda blugilor a fost stimulat de modelele strâmte pe picior. Acel ciclu a durat aproximativ 10 ani", a precizat Chip Bergh pentru CNBC.

El mai spune că deşi modelul strâmt nu va dispărea dintr-o dată, există în prezent "o cerere foarte puternică" de jeans cu un design mai relaxat şi mai lejer pentru toate categoriile de clienţi, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Potrivit CNBC, vânzările companiei Levi Strauss au scăzut în primul trimestru al anului 2021, însă CEO-ul companiei consideră că impactul generat de actuala pandemie determină o scădere generală a vânzărilor din sectorul cu amănuntul. Cu toate acestea, valoarea acţiunilor Levi Strauss a crescut cu 25% la nivelul întregului an 2020, iar celebrul producător de jeans se aşteaptă ca vânzările sale să revină în ultimul trimestru din 2021 la nivelul celor din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.