Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a remodelat clasament: Care sunt cele mai scumpe orașe din lume în acest an

CNBC
Hong Kong

Cele mai scumpe orașe din lume sunt în acest an Hong Kong, Zurich și Paris, potrivit unui nou raport privind costul vieții realizat de Economist Intelligence Unit, citat de BBC, conform Mediafax.

Singapore și Osaka, care erau la egalitate cu Hong Kong anul trecut, au căzut în clasament.

Sondajul anual al Economist Intelligence Unit precuzează că prețurile din Singapore au scăzut din cauza unui exod al lucrătorilor străini din cauza pandemiei Covid-19.

Majoritatea orașelor chineze au urcat în clasament pe măsură ce tensiunile SUA-China cresc prețurile.

„Orașele asiatice au dominat în mod tradițional clasamentul în ultimii ani, dar pandemia a remodelat clasamentul acestei ediții”, a spus Upasana Dutt, Head of Worldwide Cost of Living.

Bangkok a căzut, de asemenea, douăzeci de locuri și este acum pe locul 46 cel mai scump.

Armata israeliană a atacat puternic Siria. Au fost lovite ținte Hezbollah și ale Forței Quds

Orașele din America, Africa și Europa de Est au devenit mai puțin costisitoare de anul trecut, în timp ce orașele din Europa de Vest au devenit mai scumpe.

În Europa de Vest se află patru dintre cele mai scumpe orașe din top 10, Zurich și Paris fiind la egalitate. Geneva și Copenhaga se află pe locul șapte, respectiv nouă.

Cele mai mari câștiguri de preț s-au înregistrat în capitala Iranului, Teheran, care a urcat cu 27 de locuri în clasament din cauza sancțiunilor SUA, care au afectat oferta de bunuri.

Indicele costului vieții la nivel mondial al EIU a comparat prețurile a 138 de bunuri și servicii în aproximativ 130 de orașe importante în septembrie.

Dintre cele zece categorii acoperite de raport, tutunul și recreerea au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri, în timp ce prețurile îmbrăcămintei au înregistrat cel mai puternic declin.

"În ceea ce privește bunurile de consum, a existat o creștere bruscă a prețurilor computerelor, în timp ce prețurile îmbrăcămintei au înregistrat o scădere", a spus Dutt.

Cele mai ieftine orașe sunt Damasc, în Siria, pe locul 133, Tașkent, în Uzbekistan, pe 132, Lusaka, Zambia - 130, Caracas, Venezuela - 130, Almaty, Kazakhstan - 129.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.