Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia cu COVID-19 pune lanţurile pe marile cinematografe din SUA

Phoenix
cinema

Marile lanţuri de cinematografe din Statele Unite, cea mai importantă piaţă din industria cinematografică, au anunţat aproape simultan închiderea sălilor de proiecţii din întreaga ţară după ce Casa Albă a recomandat evitarea adunărilor la care participă mai mult de 10 persoane, relatează EFE, citată de Agerpres.

Decizia adoptată de giganţii sălilor de cinema precum AMC şi Regal şi continuată de alte companii - Alamo, Cinemark, Cineplex, Landmark - a fost luată după ce au fost aplicate măsuri, ca respectarea distanţei între locuri şi reducerea numărului de spectatori la grupuri de câte 50 de persoane, dar care au fost depăşite după ce guvernul american a extins indicaţiile de izolare la domiciliu pentru evitarea contagierilor cu noul coronavirus.

AMC, cel mai mare proprietar de cinematografe din Statele Unite, a anunţat închiderea tuturor sălilor conform normelor "locale, statale şi federale", fără să stabilească o dată pentru redeschiderea lor, care va avea loc "atunci când aceste norme o vor permite".

Potrivit unui mesaj publicat pe Twitter, AMC a precizat că perioada de închidere a cinematografelor sale va fi cuprinsă între şase şi 12 săptămâni.

Aceleaşi precizări au fost făcute şi de celelalte companii, care vor restitui spectatorilor banii pentru biletele cumpărate. Asociaţia Naţională a Proprietarilor de Cinematografe a asigurat că va aloca 1 milion de dolari pentru a-i susţine financiar pe angajaţii din cinematografele vizate de noile măsuri dictate de pandemia de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Printre filmele cele mai afectate de noile măsuri se află şi "Onward", noua animaţie Pixar. Noua producţie a studioului responsabil cu mari succese de box-office precum "Toy Story" şi "Cars" a fost lansată pe marile ecrane în urmă cu două săptămâni, cu câteva zile înainte ca noul virus să-şi multiplice prezenţa în Europa şi Statele Unite.

Încasările filmului "Onward" au scăzut cu 73% la sută în a doua săptămână de difuzare în cinematografe, cu 10,5 milioane de dolari în America de Nord şi alte 6,8 milioane de dolari în restul lumii, cea mai mare prăbuşire procentuală înregistrată în întreaga istorie a studioului Pixar.

În urma temerilor spectatorilor cauzate de noul coronavirus şi după ce sălile de cinema au fost închise în cea mai mare parte a ţărilor importante de pe această piaţă internaţională, industria divertismentului a înregistrat weekendul trecut o scădere cu 60 % a încasărilor, cea mai mare prăbuşire din istoria registrelor de box-office.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.