Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia de coronavirus a declanșat cea mai mare migrație din istoria modernă a Indiei - Sute de mii de oameni au pornit pe jos către locurile de baștină

pandemie

Sute de mii de lucrători migranți au pornit în călătorii lungi, pe jos, pentru a ajunge acasă, în una dintre cele mai mari migrații din istoria modernă a Indiei după ce carantina decretată de premierul Narendra Modi i-a lăsat fară adăposturi și locuri de muncă, notează New York Times.

Cu fabricile închise în orașe din toată țara, un număr mare de migranți - mulți dintre aceștia au trăit și au mâncat acolo unde au lucrat - au fost brusc fără hrană și adăpost.

În timp ce zeci de țări din întreaga lume sunt blocate pentru a opri răspândirea virusului, în locuri aglomerate și sărace precum India, mulți se tem că măsurile ar putea provoca tulburări sociale. Milioane de oameni trăiesc în mahalalele indiene și stau acasă timp de trei săptămâni - după cum premierul Modi a ordonat - este o perspectivă descurajantă în astfel de locuri unde zeci de membri ai familiei împart adesea câteva camere.

Doar unul dintre cele 36 de state indiene a făcut pregătiri pentru primirea migranților însă guvernul de la Dheli a ordonat închiderea granițelor iar oamenilor să rămână pe loc.

Long lines of migrants hoped to board buses for home on the outskirts of New Delhi on Saturday. Most were turned away.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.