Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia de coronavirus va afecta pe termen lung sportul, avertizează Comitetul olimpic american

australian open facebook
australian open general tenis

Comitetul olimpic şi paralimpic american (USOPC) avertizează că focarele repetate ale pandemiei de coronavirus vor avea un efect imprevizibil asupra organizării evenimentelor sportive, în timp ce sportivii vor trebui să fie supuşi unor controale riguroase înainte de a reveni la antrenamente, relatează Reuters.

Chiar şi în statele în care restricţiile vor fi relaxate, iar sectoare ale economiei vor fi redeschise, USOPC avertizează că igiena strictă şi distanţarea socială vor fi rămâne în vigoare în cazul reluării competiţiilor la scară mondială, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

USOPC anticipează că este foarte probabil ca evenimentele sportive să fie anulate frecvent din cauza focarelor continue de Covid-19, virus care a forţat suspendarea activităţilor sportive şi amânarea cu un an a JO 2020.

Organizatorii concursurilor trebuie să ia în considerare impactul financiar negativ, în cazul anulării competiţiilor, şi să ia în considerare asigurarea acestor evenimente. De asemenea, organizatorii trebuie să rezerve camere separate pentru toţi sportivii, antrenori, staff şi media.

UPSOC a schiţat un plan de revenire graduală a sportivilor americani la antrenamente, dar lista de precauţii devine tot mai complicată din cauza stadiilor diferite de relaxare a restricţiilor şi de deschidere a facilităţilor în fiecare stat american.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

Sportivii vor trebui testaţi, dar Jonathan Finnoff, şeful departamentului medical al UPSOC, consideră că ei nu vor avea prioritate faţă de nevoile publicului larg: ''Ar trebui să nu testăm sportivii până când nu vom gestiona cererea medicală pentru aceste teste''.

Planul USOPC cuprinde printre altele măsuri de bun simţ, care includ cazarea într-un loc de pregătire pentru 14 zile, înainte de începerea antrenamentului colectiv.

Sporturile vor avea parte de un tratament diferenţiat, cum este cazul la tir cu arcul, unde distanţarea socială nu este o problemă, comparativ cu luptele, judo sau box, unde sportivii sunt în contact constant.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.