Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia de Covid-19 a făcut ca vacanțele de Revelion în străinătate să se ieftinească în acest an cu 25%

Organizatia Elena de Turism
Grecia vacanta Volos

Pandemia de Covid-19 a făcut ca vacanțele de Revelion în străinătate să se ieftinească în acest an cu 25% în medie. Pentru că turiștii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanță, rezervările pentru Revelion s-au decalat, potrivit Mediafax.

Pandemia i-a determinat pe turoperatorii mari să le ofere turiștilor pachete care pot fi rezervate cu avans zero și cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, țara respectivă interzice intrarea românilor sau România impune carantină pentru persoanele întoarse din acea țară.

Potrivit reprezentanței în România a turoperatorului Dertour, în anii trecuți, rezervările pentru Revelion începeau încă din august, iar vârful era în lunile septembrie, octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie.

Acum, din cauza incertitudinii, rezervările pentru Revelion s-au decalat și au început în luna octombrie, pentru că turiștii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanță, dorind să știe dacă și unde se va putea călători.

„Turiștii nu mai vor să plătească integral Revelionul cu mult timp înainte, pentru că nu sunt siguri că vor putea pleca. Încep deja să aibă o altă gândire, vor să plece în vacanță, dar vor să fie siguri că își recuperează banii”, spune Cosmin Marinof, directorul general al reprezentanței turoperatorului în România.

Astfel, turiștii au posibilitatea să facă rezervarea fără să dea niciun ban, iar pe 15 noiembrie plătesc 10% din sumă și pe 1 decembrie restul de 90%.

De exemplu, un sejur de cinci nopți în Antalya, de Crăciun sau Revelion, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, costă de la 417 de euro de persoană. O vacanță de șapte nopți în Hurghada, tot la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, poate fi cumpărată cu prețuri începând de la 529 de euro.

În Turcia se poate călători fără restricții, iar Egiptul cere test Covid pentru turiști.

În acest an, pe fondul pandemiei, vacanțele de Revelion în străinătate s-au ieftinit, în medie, cu 25%, a spus Cosmin Marinof.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.