Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia de COVID-19, în atenția Adunării Generale a ONU - Joe Biden anunță un summit virtual

cnbc.com
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden va organiza miercuri un summit virtual dedicat pandemiei de COVID-19 în marja sesiunii Adunării Generale a ONU, conform unui anunţ făcut vineri de Casa Albă, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Scopul acestei întâlniri este de a extinde şi a întări eforturile noastre comune", precum şi de a "ne alinia la o viziune comună pentru a învinge COVID-19", a precizat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Reuniunea virtuală se "va baza pe reuniunile anterioare ale liderilor şi miniştrilor din întreaga lume" la nivel G7 sau G20.

Summitul va avea loc la o zi după intervenţia preşedintelui Biden în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU de la New York.

Joe Biden a prezentat Statele Unite ca lider mondial în lupta pentru vaccinare, deşi această afirmaţie este privită cu scepticism de unele ONG-uri din domeniul sănătăţii.

SUA sunt cel mai mare donator de vaccinuri, o iniţiativă pe care preşedintele Biden o compară cu intrarea armatei americane în cel de-al doilea război mondial.

Casa Albă a declarat că se aşteaptă ca participanţii să reconsidere o creştere a ambiţiilor lor privind vaccinarea, disponibilitatea testelor şi a medicamentelor, dezvoltarea unui "mecanism de finanţare durabilă pentru securitatea sănătăţii şi a unui leadership global privind ameninţările emergente", precum şi stabilirea unor obiective comune.

Lista invitaţilor la acest summit nu a fost comunicată de Casa Albă, care a precizat că va furniza mai multe informaţii despre acest eveniment "în următoarele zile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.