Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia este dublată de o poluare severă în India

Mindcraft Stories
coronavirus simptome

Capitala Indiei a înregistrat sâmbătă cea mai mare creştere a numărului de cazuri de COVID-19 pe fondul avertismentelor că nivelurile ridicate ale poluării aerului pot agrava situaţia, informează DPA. În prezent, India ocupă locul al doilea în lume, după Statele Unite, în ceea ce priveşte numărul de contaminări. Ţara a raportat 125.562 de decese asociate COVID-19, însă raportul decese/cazuri, de 1,5%, este unul dintre cele mai scăzute din lume.

Cazurile în creştere din New Delhi vin în timpul unui sezon festiv şi pe fondul creşterii sezoniere a poluării, agravată de arderea miriştilor pe terenurile agricole din jur.

Potrivit experţilor sanitari, creşterea nivelurilor de poluare - înregistrată de obicei în lunile octombrie şi noiembrie - ar avea un impact negativ asupra persoanelor care suferă de afecţiuni respiratorii asociate COVID-19.

Sâmbătă, nivelul poluării aerului la mai multe staţii de monitorizare a fost catalogat drept "sever", capitala şi suburbiile sale fiind învăluite într-o ceaţă groasă.

Nivelurile particulelor mai mici de 2,5 micrometri, sau PM2,5 au depăşit 500 de micrograme pe metru cub la cel puţin patru staţii de monitorizare, acest nivel fiind de peste 10 ori mai mare decât cel considerat sigur de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Studiile ştiinţifice au constatat că expunerea la niveluri ridicate de poluare a aerului poate creşte rata mortalităţii celor care suferă de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.