Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia îi schimbă pe bucureșteni: peste 55% dintre locuitorii Sectorului 1 și-au achitat taxele online

twitter.com
tastatura laptop calculator

Peste 55% dintre locuitorii care şi-au achitat impozitele şi taxele locale au folosit mijloace electronice, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, marţi, AGERPRES.

Cetăţenii Sectorului 1 folosesc în număr din ce în ce mai mare mijloacele electronice de plată pentru a-şi achita taxele şi impozitele datorate bugetului local. Astfel, de la începutul anului până în prezent, peste 50% dintre contribuabilii persoane fizice şi-au achitat deja taxele şi impozitele locale. Dintre aceştia, 55,64% au ales să-şi achite taxele folosind mijloace electronice de plată: ghişeul.ro şi achitarea cu cardul.

Procentul de contribuabili persoane fizice care şi-au achitat taxele şi impozitele de acasă, folosind procedura ghiseul.ro, este de 29,64%. Un procent de 26% dintre aceştia le-au plătit cu cardul la casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 1.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Pentru plata integrală cu anticipaţie, până pe 31 martie, a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport datorate de contribuabili persoane fizice şi juridice se acordă o bonificaţie de 10%.

Pentru plata impozitelor şi taxelor, contribuabilii Sectorului 1 au la dispoziţie modalităţi diverse şi moderne de plată:? prin platforma ghiseul.ro; prin aplicaţiile de internet banking ale posesorilor de conturi bancare;? prin ordin de plată la banca la care contribuabilul are cont deschis;? prin mandat poştal la oficiile CN Poşta Română;? cu numerar sau prin intermediul terminalelor electronice pentru derularea tranzacţiilor prin intermediul cardurilor (POS) la una dintre casieriile DGITL Sector 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.