Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia lovește și printre profesori: încep să apară primele cadre didactice infectate cu Sars-Cov-2 după începerea școlilor

Professor and Student with Hand Raised

Un profesor de educaţie fizică şi sport şi o educatoare sunt primele cadre didactice din Buzău confirmate cu coronavirus, de la debutul celui de-al doilea semestru şcolar al anului 2020-2021, când copiii s-au întors fizic în bănci, informează News.ro. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Ionel Meiroşu, două cadre didactice din judeţ au fost confirmate cu coronavirus, până acum.

Este vorba despre un profesor de educaţie fizică şi sport, care a fost trimis în izolare, fără ca în cazul elevilor să fie dispusă o măsură, întrucât profesorul a predat o singură oră, în aer liber, păstrând distanţa faţă de elevi.

Cel de al doilea cadru didactic cu COVID-19 din judeţul Buzău este o educatoare, care a fost trimisă în izolare, în timp ce clasa sa va trece în sistem online.

De asemenea, în Buzău a mai fost confirmat cu coronavirus un elev de 12 ani, însă acesta nu s-a prezentat la şcoală, pentru că avea simptome de viroză respiratorie, iar părinţii au decis să nu-l trimită la cursuri, ci să participe tot online la ore.

În judeţul Buzău, comuna Colţi va trece de marţi în scenariul roşu, având o incidenţă de 3.24 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. În scenariul galben se află localităţile Largu, Poşta Câlnău, Luciu şi Cozieni. Municipiul Buzău are, conform ultimelor calcule, o incidenţă de 0.97 cazuri la mia de locuitori.

Citește și: Toni Grecu i-a spus soției sale despre condițiile de la Balș: 'Din prima zi mi-a spus că e frig'

De asemenea, și la Satu Mare au fost înregistrate 8 cazuri.

Un elev şi opt profesori de la tot atâtea unităţi de învăţământ din judeţul Satu Mare au fost confirmaţi cu noul coronavirus în prima săptămână de şcoală, infectarea fiind însă premergătoare debutului cursurilor, potrivit datelor făcute publice, luni, de Instituţia Prefectului, informează Agerpres.

"În ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus, opt cadre didactice de la tot atâtea unităţi de învăţământ din judeţ şi un elev au fost confirmaţi pozitiv în prima săptămână de şcoală. În urma anchetelor epidemiologice, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au stabilit că atât elevul, cât şi cadrele didactice s-au infectat cu noul coronavirus în perioada premergătoare începerii celui de-al doilea semestru şcolar şi nu în unităţile şcolare", se arată într-o informare de presă remisă de Instituţia Prefectului Satu Mare.

Potrivit sursei citate, prefectul Radu Bud, alături de subprefecţii Altfatter Tamas şi Cosmin Bota şi şefii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a analizat luni, în cadrul şedinţei săptămânale, situaţia epidemiologică, modul de desfăşurare a activităţilor şcolare şi campania de vaccinare.

Inspectorul şcolar general Anişoara Boitor a descris modul în care s-au desfăşurat cursurile în prima săptămână de la debutul celui de-al doilea semestru, astfel, 119 unităţi şcolare desfăşoară activităţi cu toţi elevii la clasă, 143 sunt în scenariul galben, iar 7 sunt în scenariul roşu, când în clase se găsesc doar preşcolari şi elevi din ciclul primar.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Din punct de vedere al structurilor MAI, situaţia operativă este una normală, fără a fi constatate abateri grave de la normele legale sau altfel de incidente privind siguranţa şi ordinea publică.

"Astăzi s-a deschis primul centru comunitar de vaccinare în municipiul Satu Mare, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale 'Avram Iancu' situată pe Bulevardul Muncii nr. 19. Centrul dispune de patru cabinete de vaccinare, iar în acest moment imunizarea se face cu vaccinul AstraZeneca, adresabilitatea fiind persoanele cu vârsta între 18 şi 55 de ani. Programarea se realizează pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro", se mai arată în informarea de presă menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.