Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia nu a afectat domeniul construcțiilor. Datele INS: lucrările au crescut cu aproape 19% în primele şase luni din 2020

constructii

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, lucrările de reparaţii capitale şi construcţiile noi au contribuit, în primul semestru al acestui an, la creşterea cu aproape 19% a volumului total al lucrărilor în construcţii, ca serie brută, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri, informează Agerpres.

La 30 iunie 2020, pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+49,4%), lucrările de reparaţii capitale (+49,1%) şi la construcţiile noi (+7%), în timp ce pe obiecte de construcţii, ca serie brută, s-au înregistrat rezultate pozitive în cazul lucrărilor de construcţii inginereşti (+29,6%), clădirilor rezidenţiale (+18,5%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+5,3%).

Potrivit sursei citate, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 21%, în primele şase luni ale anului, comparativ cu S1 din 2019. În acest sens, creşterea a fost reflectată în volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+56,8%), al lucrărilor de reparaţii capitale (+44,7%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+8,9%).

În ceea ce priveşte datele din iunie 2020, faţă de iunie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 8%, ca serie brută, respectiv cu 10,3%, ca serie ajustată. În ambele cazuri, în funcţie de obiectele de construcţii, s-au consemnat majorări ale volumului de clădiri rezidenţiale (+15,7% şi +17,6%) şi de clădiri nerezidenţiale (+11,1% şi +11,3%).

De asemenea, raportat la perioada de referinţă iunie 2020 - mai 2020, statistica oficială arată că o creştere a volumului total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, cu 3,2%.

Pe de altă parte, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările de construcţii au scăzut cu 4,8%, în mare parte din cauza lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (-17,2%), lucrărilor de reparaţii capitale (-9%) şi a lucrărilor de construcţii noi (-7,5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.