Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemie sau isterie? De ce ar putea deveni periculoasă avalanșa cazurilor de coronavirus din China. Explicațiile lui Rafila (video)

unctad.org
criza economica pandemie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat sâmbătă seara, la B1TV, că Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de creșterea fulminantă a numărului de infecții de coronavirus din China pentru că ar putea genera o mutație cu efecte necunoscute care să circule la nivel internațional.

În momentul în care o tulpină are o circulație atât de mare ca în China, „există posibilitatea sa apara mutatii si nu stim in ce situatie poate evolua”, a spus ministrul.

Din acest motiv, pe aeroporturile care primesc chinezi in Europa se cauta noi variante ale virusului, dar până acum nu a fost găsit nimic periculos. „Dar este posibil, nu știu dacă și probabil, să apară noi variante care să producă efecte mai grave. Problema nu este de transmisibilitate, ci de gravitate”, a indicat Rafila.

Ministrul Sănătății a apreciat că din punctul său de vedere nu se va mai ajunge la o situație comparabilă cu cea din pandemie pentru că „avem un cu totul alt status imun al populatiei, oamenii s-au vaccinat, au trecut prin boala, e clar ca nu mai suntem imunologic total descoperiti in fata acestui virus asa cum am fost la inceput”.

„Suntem mult mai antrenati, daca vreti, dar ne-am pierdut antrenamentul cu gripa care nu a mai circulat doi ani”, a adăugat el.

  • Pasagerii care călătoresc cu avionul din China către Portugalia sau Ţările de Jos trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19, în contextul creşterii accentuate a numărului de cazuri în China, au anunţat vineri oficiali din Ministerele Sănătăţii ale celor două ţări. În acelaşi scop, apele reziduale ale aeroportului din Lisabona şi din avioanele care vin din China vor fi de asemenea analizate. China se confruntă cu un val de contaminări fără precedent în ultimii trei ani, iar Uniunea Europeană a încurajat cu fermitate în această săptămână statele membre să impună teste efectuate în China înaintea zborului, care să fie apoi completate prin ''teste aleatorii'' la sosirea pe teritoriul european. Ca măsură de precauţie, mai multe ţări printre care Statele Unite, Japonia, Franţa şi Germania au decretat deja măsuri identice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.