Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică în Marea Britanie din cauza migranţilor: Ce vrea să facă UKIP împotriva românilor

pixabay.com
brexit

Eurodeputatul britanic James Carver, purtătorul de cuvânt pentru afaceri externe şi Commonwealth al formaţiunii eurosceptice UKIP, a cerut un Brexit 'rapid', în lumina noilor date statistice privind imigraţia în perioada iunie 2015 - iunie 2016, când migraţia netă în Marea Britanie a fost de 335.000 de persoane, dintre care 54.000 de cetăţeni români, relatează luni worchesternews.co.uk. Conform Oficiului de statistică al Marii Britanii, în perioada analizată numărul sosirilor nete de persoane din Uniunea Europeană pe teritoriul britanic a fost de 284.000, cel mai mare înregistrat vreodată, principalele ţări-sursă fiind cele est-europene, în special România şi Bulgaria.

Citeşte şi: Un deputat PSD, condamnat definitiv în plină campanie electorală

Carver a afirmat că unii miniştri 'au eşuat jalnic' după ce declaraseră că vor să reducă imigraţia, unul dintre cei vizaţi fiind însuşi fostul premier David Cameron, care promisese să aducă la câteva zeci de mii numărul anual al imigranţilor. ''Este evident că tot ceea ce a spus Partidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP) despre imigraţie se adevereşte, mai ales referitor la numărul celor care vin în ţara noastră din România şi Bulgaria'', a menţionat eurodeputatul britanic. ''Noile cifre arată că populaţia noastră creşte cu un oraş precum Coventry, ceea ce pune presiune pe sistemul noastru de sănătate (NHS), pe sistemul de educaţie, locuinţe şi infrastructură. Aceste date relevă că migraţia netă de 335.000, înregistrată în perioada iunie 2015 - iunie 2016, a fost a doua ca mărime, iar numărul cetăţenilor UE veniţi pe teritoriul britanic, 284.000, este un record'', a adăugat el. ''Am votat pentru ieşirea din UE şi faptul că atât de mulţi care se mută aici provin din blocul comunitar arată că Brexit-ul ar trebui să fie rapid, nu amânat la fiecare bătaie de vânt'', a spus James Carver, conform Agerpres.

Citeşte şi: Doliu în lumea întreagă: A murit o LEGENDĂ a lumii sportului

Ministrul britanic pentru imigraţie Robert Goodwill a reiterat că obiectivul guvernului britanic este aducerea numărului de imigranţi 'la niveluri durabile de zeci de mii'. ''Reducerea numărului de migranţi ce vin în Marea Britanie va fi o prioritate esenţială în negocierile noastre privind ieşirea din UE'', a declarat oficialul britanic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.