Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică la Kremlin: Putin se teme de un război civil și spune că nu va permite repetarea scenariului din 1917

vladimir putin

În discursul său, președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că nu va admite ca anul 1917 să se repete în Rusia și nici repetarea unui război civil. Președintele Putin a susţinut că autorităţile ruse nu vor admite repetarea tragediei unui război civil și că vor proteja statul și poporul de orice amenințări, inclusiv de o trădare internă. Într-un mesaj televizat adresat cetățenilor Federației Ruse, Putin a susţinut că în 1917 'Rusiei i s-a dat un atac pe la spate', notează INTERFAX, potrivit Rador.

'Zvonurile, disputele, politicianismul lansate în spatele forţelor armate și ale cetăţenilor (în 1917, n.r.) s-au transformat în cel mai puternic șoc, în distrugerea armatei, în prăbușirea statului, în pierderea unor teritorii vaste și, drept urmare, într-o tragedie și un război civil', a susţinut Putin.


"Nu vom admite să se întâmple acest fapt din nou, vom proteja poporul și statalitatea de orice amenințări, inclusiv de o trădare internă, iar ceea cu ce ne confruntăm în momentul de fată este trădare. Ambițiile excesive și interesele personale au dus la trădare, la trădarea statului şi poporului nostru', a afirmat Putin. Putin a mai caracterizat evenimentele care au loc drept o trădare faţă de 'acea cauză pentru care, alături de celelalte unități și subunități ale (forţelor, n.r.) noastre, au luptat și au murit luptătorii și comandanții grupului Wagner, eroii care au eliberat Soledar și Artemivsk, orașele și localităţile de tip urban din Donbas, care au luptat și și-au dat viața pentru Novorossia și pentru unitatea Lumii Ruse (Russkii Mir, în tr., n.r.).


'Numele și gloria lor au fost, de asemenea, trădate de către cei care încearcă să organizeze o rebeliune, împingând țara la anarhie și fratricid, către o înfrângere și, în cele din urmă, către capitulare', a subliniat președintele.
"Repet: orice rebeliune internă reprezintă o amenințare mortală la adresa statului nostru, la adresa noastră ca națiune. Aceasta reprezintă un atac la adresa Rusiei, la adresa poporului nostru', a susţinut el.


'Cred că vom păstra, salva și apăra tot ceea ce este valoros, drag și sacru și, împreună cu patria noastră, vom depăși orice încercare, vom deveni și mai puternici', a mai afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, în discursul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.