Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică la Tiraspol! Transnistrenii declară că Republica Moldova ar pregăti atentate teroriste în regiune

www.adevarul.ro
Vadim Krasnoelskii Tiraspol

Administrația separatistă de la Tiraspol lansează noi falsuri. De această dată, transnistrenii susțin că organele de drept din R.Moldova antrenează zeci de persoane pentru organizarea unor atentate teroriste pe teritoriul regiunii. De cealaltă parte, instituțiile statului resping aceste declarații, menționând că acestea urmăresc scopuri propagandistice.

Așa-zisul „minister al securității de stat” din Transnistria a publicat un mesaj, precum că R.Moldova pune la cale distrugerea obiectelor de infrastructură critică din regiunea secesionistă – în cadrul operațiunii fiind antrenați peste 60 de persoane, majoritatea dintre care sunt venite din Ucraina cu experiență de luptă.

Pe obiectele forțelor speciale ale organelor de drept din R.Moldova, sub conducerea unor specialiști străini, sunt antrenate grupurile speciale de luptă pentru organizarea unor atentate teroriste pe teritoriul Transnistriei”, se arată în mesaj.

Separatiștii susțin că aceste atentate sunt îndreptate pentru distrugerea obiectelor de infrastructură critică, dar și „capturarea și lichidarea” conducerii regiunii.

Mariana Sarî, consultantul superior din cadrul Biroului Politici de Reintegrare a declarat pentru Deschide.MD că informația respectivă este „cu tentă provocatoare ce urmărește scopuri propagandistice”.

Repetăm recomandarea informării din surse publice oficiale, difuzate de către autoritățile constituționale”, a precizat oficialul.

Contactați de reporterii noștri, reprezentanții Ambasadei Ucrainei în R.Moldova au declarat că nu vor comenta declarațiile Tiraspolului.

Ambasada nu comentează declarațiile așa-zisului «minister al securității de stat din Transnistria»”, a spus purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice, Andrei Lenkov.

De menționat că nu este prima provocare lansată de Tiraspol în această săptămână. Anterior, autoritățile separatiste anunțau că doi locuitori ai regiunii transnistrene ar fi fost duși în Ucraina, urmare a unui incident în care ar fi fost utilizată arma de foc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.