Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Panică la un important terminal de feriboturi - şoferii se grăbesc să ajungă în Regatul Unit înainte de ora Brexitului

feribot

Portul belgian Zeebrugge, un important terminal de feriboturi pentru traficul comercial între Europa şi Regatul Unit, a înregistrat vineri o creştere semnificativă a traficului de camioane, relatează agenţia Belga, citată de DPA potrivit Agerpres.

Poliţia belgiană pune această creştere pe reacţia de panică provocată de Brexit, şoferii grăbindu-se să ajungă în Regatul Unit înainte de ora 23:00 GMT, când această ţară părăseşte formal Uniunea Europeană.

''Aparent, şoferii vor să se îmbarce astăzi, să nu aştepte până mâine, pentru că Brexitul este oficial astăzi'', a declarat Sarah Frederickx, reprezentantă a poliţiei belgiene. ''Este doar panică, pentru că nu va fi nicio schimbare pentru traficul de mărfuri'', adaugă ea.

Înainte ca UE şi Regatul Unit să convină asupra acordului privind Brexitul au existat numeroase speculaţii conform cărora ieşirea Regatului Unit din UE ar însemna reinstituirea imediată a controalelor la frontiere, ceea ce ar antrena o situaţie de haos şi formarea de cozi imense.

Însă odată ce Brexitul devine efectiv începe o perioadă de tranziţie până la finele anului, timp în care în practică vor fi puţine schimbări, regulile UE fiind în continuare aplicabile în Regatul Unit în această perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.