Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PANICĂ pe piețele bursiere: Bursa din China s-a PRĂBUȘIT

bursa-energie-opcom-727x404

O criză mult mai puternică amenință să vină din China, unde bursa continuă să scadă, iar pierderile sunt de ordinul miilor de miliarde de dolari în doar câteva săptămâni. Economiștii cred că aceasta va fi criza care va rivaliza cu marea depresiune care a lovit America în anii 30.

Vezi și: ATAC la bursă? Bursa de la New York a suspendat tranzacţiile

Europenii sunt concentraţi pe evoluţia situaţiei din Grecia şi vor să ştie dacă Atena va plăti datoriile sau va părăsi zona euro şi uită să privească spre Asia, de unde ar putea veni un tsunami distrugător pentru economii. Bursele din China sunt în cădere liberă de trei săptămâni. Este o discrepanţă enormă. La începutul lunii trecute, acţiunile atingeau maximul ultimilor şapte ani. În ultimele trei săptămâni, valoarea lor a scăzut cu o treime.

Vezi și: S-a înființat FMI-ul paralel. Ce țări sunt în spatele mișcării

„Situaţia este foarte gravă şi există posibilitatea să se înrăutăţească. Nu văd niciun indiciu că piaţa se va stabiliza pe termen mediu”, spune analistul economic Michael Every.

1.300 de companii, aproape jumătate dintre cele listate pe bursele din China, au cerut suspendarea tranzacţiilor pentru acţiunile lor în încercarea de a limita pierderile. Asta înseamnă însă îngheţarea unor fonduri estimate la 2.600 de miliarde de dolari.

Investitorii sunt derutaţi.  Beijingul a încercat să stabilizeze pieţele financiare prin noi reglementări, cu atât mai mult cu cât printre cei care au de pierdut sunt şi membri ai Partidului Comunist. Prelungirea acestei situaţii nu face decât să pericliteze evoluţia economică a Chinei cu repercusiuni asupra economiei globale, spun specialiştii.

Vezi și: Grecia face anunțul pe care toată Europa îl așteaptă / DOCUMENT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.