Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa emerit Benedict al XVI-lea a urmărit înmormântarea fratelui său online

Papa Benedict

Papa emerit Benedict al XVI-lea nu a participat la un recviem organizat în Catedrala din Regensburg, Germania, pentru fratele său mai mare, Georg, în schimb a urmărit slujba online, informează DPA, potrivit Agerpres.

Benedict nu a călătorit în Germania pentru înmormântarea fratelui său, al cărui deces la vârsta de 96 de ani a fost anunţat la data de 1 iulie, însă a urmărit de la Vatican ceremonia transmisă online, a declarat episcopul de Regensburg, Rudolf Voderholzer.

În iunie, Benedict, în vârstă de 93 de ani, a făcut o vizită surpriză în Germania natală pentru a-şi vizita fratele grav bolnav, de asemenea preot. Cei doi erau foarte apropiaţi.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

Recviemul a avut loc la catedrala din Regensburg, unde Georg Ratzinger a fost directorul faimosului cor de băieţi Regensburger Domspatzen între 1964 şi 1994.

Numărul participanţilor la înmormântare a fost limitat din cauza pandemiei de coronavirus.

Printre persoanele prezente s-au numărat secretarul personal al lui Benedict, Georg Gaenswein, şi cardinalul Reinhard Marx, arhiepiscop de Freising şi Munchen.

Papa Francisc i-a transmis o scrisoare papei emerit Benedict al XVI-lea în care şi-a exprimat condoleanţele pentru decesul fratelui său.

Suveranul pontif a subliniat că se roagă pentru sufletul decedatului, dar şi pentru ca Benedict să primească consolare divină prin credinţa creştină.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.