Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa emerit Benedict al XVI-lea nu trebuie judecat după standardele obişnuite, afirmă arhiepiscopul de Koln

benedict

Arhiepiscopul de Koln, cardinalul Rainer Maria Woelki, a afirmat, cu prilejul unei slujbe comemorative celebrată sâmbătă, că papa emerit Benedict al XVI-lea, care a murit în urmă cu o săptămână, nu trebuie judecat după standardele obişnuite, informează DPA.

Mulţi l-au judecat pe Benedict - al cărui nume laic era Joseph Ratzinger - prin atitudinea sa teologică şi, mai presus de toate, prin politica bisericească pe care a dus-o, a spus Woelki, potrivit Agerpres.

Învăţăturile lui Benedict au fost ghidate în totalitate de credinţa că Isus a fost cu adevărat fiul lui Dumnezeu, a precizat liderul arhidiocezei germane.

''Din punctul lui de vedere, amintirea şi păstrarea acestei doctrine centrale era singura reformă adevărată de care Biserica noastră are nevoie azi'', a spus Woelki. ''Toate celelalte reforme trebuie să vină din această reformă decisivă''.

Woelki este un opozant al reformelor curente din sânul Bisericii Catolice din Germania. Reformele, care au fost criticate de Vatican, ar include binecuvântarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, căsătoria preoţilor şi femei care ar putea deveni diacon.

Benedict a murit la Vatican în urmă cu o săptămână, la vârsta de 95 de ani.

A avut multe legături cu arhidioceza din Koln după ce a predat la universitatea din Bonn, în apropiere de Koln, timp de mai mulţi ani şi a participat la Ziua Mondială a Tineretului din Koln, la câteva zile după ce a fost ales papă, în 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.