Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francis condamnă DIVORȚUL: 'Este o modă, dar e un lucru neplăcut. Idealul pentru o familie este să rămână unită'

instagram
papa francisc

Papa Francisc a condamnat miercuri divorţul, care, potrivit lui, "a devenit o modă", când ideal ar fi ca familiile să rămână "unite", în cadrul Audienţei generale desfăşurate în piaţa Sf.Petru, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Este o modă, în reviste se poate citi că cineva a divorţat... dar vă rog, este un lucru neplăcut. Am respect pentru tot, dar ideal nu este divorţul, separarea, distrugerea familiei. Idealul pentru o familie este să rămână unită", a spus papa.

Citeste si Forumul judecătorilor se OPUNE ordonanței privind prelungirea mandalului șefului Inspecției Judiciare: 'Solicităm Guvernului să nu dea curs inițiativei'

Suveranul pontif a profitat de Audienţa generală de miercuri pentru a rememora vizita sa în Irlanda, prilejuită de cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a Familiilor.

"Dificultăţile şi problemele cu care se confruntă familiile nu pot submina importanţa instituţiei familiei pentru societate, pentru omenire, sau să pună în chestiune nevoia umană fundamentală de iubire durabilă", a subliniat Sfântul părinte.

Papa a subliniat că "dragostea în căsnicie este un dar de la Dumnezeu, care trebuie cultivat în fiecare zi prin dialog, prin timpul petrecut împreună, cu tandreţe".

El a subliniat totodată importanţa "comunicării între generaţii şi rolul bunicilor în consolidarea legăturilor de familie şi în transmiterea credinţei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.