Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francis, critici pentru Marx și comuniști

papa



La întrebarea cotidianului Messaggero privind descrierile care i se fac drept 'comunist', 'populist', Suveranul pontif a replicat că 'sărăcia se află în centrul Evangheliei' şi a citat Evanghelia după Matei, unde este evocat 'protocolul după care vom fi judecaţi cu toţii: am fost însetat, am fost flămând, am fost în închisoare, am fost bolnav, am fost dezbrăcat'. Potrivit Papei, rolul creştinului este de a salva orice persoană aflată într-o astfel de situaţie.


El a evocat de asemenea 'fericirile evanghelice, o altă banderolă' comună a creştinismului şi comunismului, întrucât se referă la 'cei care plâng', 'cei flămânzi şi însetaţi de dreptate'.


'Comuniştii afirmă că toate acestea sunt comuniste. Să vedem! Dar peste 20 de secole! Atunci s-ar putea spune despre ei că sunt creştini', a adăugat Papa, râzând, după cum a relatat autoarea interviului, Franca Giansoldati.


Aceasta îl întreabă pe papa argentinian şi care este echipa sa preferată la Campionatul mondial de fotbal care se desfăşoară zilele acestea în Brazilia. Papa Francisc răspunde că nu susţine pe nimeni, pentru că i-a promis preşedintei Braziliei (Dilma Roussef, n.red.) să rămână neutru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.