Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a adresat Organizației Națiunilor Unite un Mesaj: Degradarea este un rezultat evident al unei disfuncționalități economice

vaticannews
papa francisc

Cu ocazia relansării – vineri, 4 mai a.c., a Deceniului Națiunilor Unite pentru refacerea ecosistemelor, papa Francisc a adresat Organizației Națiunilor Unite un Mesaj, citit într-un video de cardinalul Parolin. “Degradarea” – se spune în Mesaj – “este un rezultat evident al unei disfuncționalități economice”, conform vaticannews.va

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

5 mai 2021 – Vatican News. Cu creativitate și curaj, să ne asigurăm că devenim o „generație a restaurării”. „Restaurarea naturii pe care am deteriorat-o” înseamnă, în primul rând, „recuperarea noastră”. Astfel se spune în Mesajul papei Francisc, citit în limba engleză de cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin. Înregistrarea video a fost trimisă directorului executiv al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu – Inger Andersen și directorului general al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, Qu Dongyu. Mesajul este legat de Ziua Mondială a Mediului, marcată anual, la 5 iunie, dată la care începe și Deceniului Națiunilor Unite pentru refacerea ecosistemelor.

Ne rămâne puțin timp; oamenii de știință vorbesc despre importanța decisivă a următorilor zece ani, adică perioada Deceniului Organizației Națiunilor Unite pentru refacerea ecosistemelor. Pornind de la această premisă se conturează importanța asumării unor angajamente de lungă durată și intensificarea eforturilor în vederea opririi procesului de degradare a ecosistemelor care sunt exploatate de prea multă vreme. În Mesajul pontifului sunt evidențiate riscurile grave la care suntem expuși – inundații, foamete și consecințe grave pentru noi și pentru generațiile viitoare. De aceea este necesar „să avem grijă unii de ceilalți și de cei mai vulnerabili”. „Acest lucru ne-ar spune o conștiință responsabilă” – subliniază pontiful în Mesaj.

Prin urmare, este necesar să acționăm „urgent” pentru a deveni administratori din ce în ce mai responsabili și față de generațiile viitoare: cu toții facem parte din „darul Creației”, așa cum își amintește și Biblia. Tocmai această interconexiune cu referire la ecologia integrală este firul comun al Mesajului papei Francisc, în care se face referire de mai multe ori la Scrisoarea enciclică Laudato si'.

Pontiful atrage atenția asupra crizei provocată de distrugerea naturii, situație pe care o definește „o pandemie globală care provoacă moartea a milioane de oameni”. De asemenea, pontiful s-a referit și la consecințele nedrepte ale unor aspecte ale sistemelor noastre economice actuale și ale numeroaselor crize climatice catastrofale „care produc efecte grave asupra societăților umane și chiar dispariția în masă a diferitelor specii”. Prin urmare, sunt „multe avertismentele” care solicită luarea unor măsuri urgente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.