Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a ajuns la Iași: 140.000 de oameni îl așteaptă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Papa Francisc papamobil

UPDATE 140.000 de oameni sunt, în acest moment, la Iași, să îl vadă pe Papa Francisc.

Papa Francisc a ajuns la Iași, unde este așteptat de peste 75.000 de oameni pe străzile din centrul orașului. Înainte de sosirea Suveranului Pontif, în Iași a avut loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului - Madona Neagră de la Cacica.

Papa Francisc a ajuns la Iași, unde este așteptat de 75.000 de oameni pe străzile din centrul orașului, pelerini veniți din toată Moldova. Suveranul Pontif a aterizat pe Aeroportul din Iași și urmează să ajungă în centrul orașului. Suveranul Pontif, însoţit de episcopul Petru Gherghel, a fost întâmpinat, pe aeroport, de Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, dar şi de primarul municipiului, Mihai Chirica, iar de acolo a plecat cu un autoturism Dacia Logan spre Catedrala "Sfânta Maria Regina", unde se va întâlni cu aproximativ 800 de bătrâni şi bolnavi.

Citește și: George Soros dă lovitura în România! Pe ce companie gigant a pus ochii miliardarul

Oamenii adunați în centrul orașului au întruntat o ploaie torențială cu grindină și au fost nevoiți să își folosească umbrelele sau pelerinele pentru a se proteja. Autoritățile au pregătit pentru credincioși 30.000 de pelerine.

La Iași, Suveranul Pontif va vizita Catedrala romano-catolică, după care va merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei.

Citește și: Simona Halep face dezvăluiri: ‘Tot ce am astăzi îi datorez’

Înainte de sosirea Papei, în Iași a avut loc o procesiune cu Icoana Maicii Domnului - Madona Neagră, de la Sanctuarul din Cacica. Icoana a fost purtată prin centrul orașului până la scena din fața Palatului Culturii.

Icoana Maicii Domnului - Madona Neagră este un basorelief de 86 x 60 cm, din lemn aurit şi argintat. Icoana o reprezintă pe Preasfânta Fecioară Maria ţinând în braţe pe Pruncul Isus care cu mâna stângă strânge la piept o carte, iar dreapta o are ridicată învăţând poporul.

Citește și: Denise Rifai șterge pe jos cu Antena 3:’… ”şmecheraşi” cu ghilimele’

Icoana Maicii Domnului de la Cacica este copia uneia dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria din lumea catolică, fiind vorba despre „Madona Neagră" de la Czestochowa (Polonia).

Înainte de Iași, Papa Francisc a fost la Șumuleu Ciuc, în județul Harghita, unde a oficiat o Liturghie, la care au asistat peste 85.000 de pelerini. Suveranul Pontif a spus că acest pelerinaj „aparține moștenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradițiilor românești și ungurești deopotrivă, participă la ele și credincioși de alte confesiuni, și este simbolul dialogului, al unității și al fraternității, un apel de a recupera mărturiile de credință devenită viață”.

Citește și: Nimeni nu ar fi crezut! Ce împrumuturi uriașe au vedetele din România

Județul Iași este sub avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, de sâmbătă, de la ora 10.00, până duminică, la ora 6.00. Meteorologii anunță ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

Și hidrologii au emis avertizări pentru județul Iași. Astfel, de la ora 14.00 a intrat în vigoare o avertizare Cod portocaliu de inundații pe râul Bârlad, în amonte de Bârlad, iar pe afluenții Prutului și în bazinul superior al râului Bârlad este Cod galben.

Citește și: Liderul USR-PLUS contractat de Liviu Dragnea reacționează: Nu sunt banii lu’ baronul X sau Y .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.