Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a asigurat că războiul din Ucraina 'reprezintă un ultragiu adus lui Dumnezeu'

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a asigurat miercuri că războiul din Ucraina, asemeni altor conflicte, "reprezintă un ultragiu adus lui Dumnezeu, o trădare blasfemiatoare faţă de Domnul" nostru, în cadrul Audienţei generale desfăşurate în Sala Paul al VI-lea, relatează EFE.

Sfântul părinte a abordat din nou tema războiului şi a precizat că acesta este "întotdeauna o acţiune a omului care conduce la idolatria puterii".

Deşi papa nu a făcut de data aceasta un apel la încetarea conflictului militar din Ucraina, el a reflectat asupra războaielor şi "tentaţiei unei păci false, bazate pe putere, care conduce la ură şi la trădare faţă de Dumnezeu".

Suveranul pontif a citat cartea scriitorul rus Dostoievski "Legenda Marelui Inchizitor", pe care a definit-o ca mereu actuală pentru că reprezintă logica lumească, potrivit Agerpres.ro.

El a respins totodată ideea "unei păci armate". "Pacea lui Iisus nu-i domină pe ceilalţi, nu este niciodată o pace armată, niciodată!", a spus papa la încheierea audienţei.

Sfântul părinte le-a cerut credincioşilor ca în aceste zile să se aplece în faţa Crucii pentru a cere "pacea din inimă şi pacea pentru omenire".

El a reamintit de asemenea că anul acesta credincioşii polonezi vor sărbători Paştele "într-un mod special: alături de mulţi invitaţi ucraineni".

"Paştele este o sărbătoare în familie, iar voi, prin faptul că deschideţi casele voastre, aţi devenit familia lor. Deşi majoritatea dintre ei sărbătoresc Paştele o săptămână mai târziu, conform tradiţiei ortodoxe, este acum momentul să vă înălţaţi împreună ochii spre Cruce, să aşteptaţi reînvierea lui Hristos şi să vă rugaţi pentru pacea în Ucraina", a subliniat papa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.