Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a cerut încetarea violențelor în Peru: Zeci de persoane au fost ucise în timpul demonstrațiilor antiguvernamentale

Vatican News
Papa Francisc

Papa Francisc a cerut duminică încetarea violențelor în Peru, unde aproape 50 de persoane au fost ucise în timpul demonstrațiilor antiguvernamentale din ultimele săptămâni.

"Nu violenței, indiferent de unde provine. Gata cu decesele", a declarat Suveranul Pontif, în limba spaniolă, în timpul discursului său săptămânal adresat miilor de oameni adunați în Piața Sf. Petru. În Peru au izbucnit proteste după înlăturarea de la putere a președintelui Pedro Castillo, demis în decembrie, după ce a încercat să dizolve Parlamentul pentru a împiedica un vot privind demiterea sa. "Violența stinge speranța unei soluții juste a problemelor", a precizat Papa Francisc, informează Reuters, citată de Rador.

Zeci de persoane au fost rănite începând de vineri, când au reizbucnit tensiunile, în timpul ciocnirilor dintre forțele de ordine și protestatari. Forțele de securitate din capitala Lima au folosit gaze lacrimogene pentru a respinge manifestanții care aruncau cu sticle și pietre și au incendiat anvelope pe străzi.

"Încurajez toate părțile să ia calea dialogului între frații aceleiași națiuni, cu respectarea deplină a drepturilor omului și a statului de drept", a spus Papa Francisc. Tulburările sociale, care până în această săptămână au fost concentrate în sudul țării, au determinat guvernul să extindă starea de urgență în șase regiuni, reducând unele drepturi civile.

Papa Francisc a cerut, de asemenea, pace și iertare reciprocă în Myanmar, unde cel puțin șapte civili au fost uciși în această săptămână în timpul atacurilor aeriene lansate de forțele armate asupra unui sat din regiunea centrală Sagaing. Myanmarul a fost cuprins de confruntări armate de când Armata a răsturnat, în februarie 2021, un guvern ales. Pe întreg curpinsul țării au apărut mișcări de rezistență, unele înarmate, împotriva cărora Armata a lansat atacuri letale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.