Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a încurajat-o pe o activistă de mediu pentru ceea ce face: 'Mergi înainte! Dumnezeu să te binecuvânteze'

facebook.com
Papa Francisc

"Mergi înainte", i-a spus papa Francisc tinerei activiste suedeze pentru mediu, Greta Thunberg, cu care a schimbat câteva cuvinte despre lupta ei împotriva schimbărilor climatice, la sfârşitul Audienţei generale de miercuri din Piaţa Sf. Petru, relatează EFE, informează Agerpres.

Citește și: CEZ negociază vânzarea activelor din Bulgaria companiei locale Eurohold

Greta Thunberg în vârstă de 16 ani şi un interpret au dialogat câteva minute cu papa Francisc căruia i-au prezentat un afiş cu sloganul 'Join the Climate Strike'.

În videoclipul întâlnirii se poate vedea cum papa ascultă ceea ce i se spune despre iniţiativa unei greve şcolare în zilele de vineri pentru a cere guvernelor să adopte măsuri împotriva schimbărilor climatice şi cum o încurajează la sfârşit pe fată, spunându-i "Mergi înainte!", "Dumnezeu să te binecuvânteze".

Purtătorul de cuvânt interimar al Vaticanului, Alessandro Gisotti, a precizat că papa "i-a mulţumit" şi "a încurajat-o" pe Greta Thunberg "pentru implicarea ei în apărarea mediului". El a explicat că fata, care a venit la Roma însoţită de tatăl său, a cerut să aibă o întâlnire cu papa Francisc pentru a-i mulţumi că este "un apărător al Creaţiei".

Greta Thunberg a ajuns miercuri dimineaţă la Roma după ce marţi a lansat un apel Comisiei pentru mediu al Parlamentului European să ia măsuri urgente împotriva acestei probleme.

Adolescenta suedeză are programată joi o întâlnire cu preşedinta Senatului italian, Maria Elisabetta Alberti Casellati, iar vineri va participa la manifestaţia elevilor ce se va desfăşura în Piazza del Popolo din Roma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.