Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a pledat pentru o politică migratorie comună într-o Europă 'sfâşâiată de naţionalisme'

rador.ro
papa francisc

Papa Francisc a pledat sâmbătă la Atena pentru o politică comună în domeniul migraţiei într-o Europă "sfâşâiată de naţionalisme", în discursul rostit în faţa autorităţilor locale, în prima zi a vizite sale în Grecia, relatează EFE.

Papa a ajuns sâmbătă la Atena după precedenta sa vizită în Cipru şi a abordat drama migraţiei, în primul său discurs la întâlnirea cu preşedinta preşedinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou şi cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, potrivit Agerpres.ro.

Papa a reamintit că Grecia este o ţară "primitoare care a asistat la venirea în insulele sale a unui mare număr mai mare de fraţi şi surori migranţi decât uneori cel al locuitorilor, sporind astfel problemele care îi împovărează pei afectaţi deja de dificultăţile pe care le-a adus criza economică".

El a denunţat însă că "întârzierile europene persistă şi a criticat Comunitatea Europeană, sfâşâiată de egoismele naţionaliste, care în loc să fie un tren al solidarităţii rămâne de multe ori blocată şi lipsită de coordonare".

În faţa acestei situaţii, papa a îndemnat la "o viziune unită, comunitară, în faţa crizei migratorii şi a cerut să fie îndreptată atenţia spre cei nevoiaşi pentru ca, în funcţie de posibilităţile fiecărei ţări, ei să fie primiţi, protejaţi şi integraţi în respectarea deplină a drepturile omului şi a demnităţii lor".

Suveranul Pontif a subliniat că cei care sunt obligaţi să fugă în căutare unui cămin şi a speranţei şi, care sunt tot mai numeroşi, "sunt protagoniştii unei cumplite odisee moderne", precum cea a lui Ulise scrisă de Homer.

Papa va efectua duminică o vizită fulger în Lesbos pentru a îndrepta atenţia asupra dramei migraţiei la cinci ani după primul său voiaj, când a vizitat tabăra de refugiaţi de la Mavrovouni, în plină criză a migraţiei, deşi acum situaţia s-a ameliorat în acest centru unde trăiesc în continuare 2.500 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.